2012. október 31., szerda

Mandulás szilvás sütemény

A  NoSaltyn találtam rá erre a szilvás receptre. Legközelebb változtatok rajta, mert egy kicsit sűrű lett a tésztája, ami nem rontott az élvezeten, csak a gyerekeknek nem jött be, ahogyan szerettem volna. Inkább úgy mondanám, hogy tömör.

Hozzávalók: 10 dkg cukor
                      10 dkg Rama margarin
                      4 egész tojás
                      1 csipet só, kettő is mehet bele
                      1 citrom reszelt héja / én a levét használtam, mert a héja nem volt bio
                      2 tk. sütőpor
                      20 dkg finomliszt
                      75 dkg szilva /fagyasztott szilvát használtam, jól lecsepegtetve, fahéjas barna
                      cukorba forgatva 1/ 2 órát
                      5-10 dkg mandulaforgács

Elkészítés: 

1.  A sütőt előmelegítjük 190 fokra /légkeverés l75 fok/.
2.  A lisztet elvegyítjük a sütőporral.
3.  A szilvát kimagozzuk és negyedekre vágjuk.
4.  A margarint a cukorral habosra keverjük.
5.  Hozzáadjuk a tojásokat, a csipet sót, a lisztet, citromhéjat és gép habverővel jól 
     összekeverjük.
6.  A tortaformát /kb. 24 cm átmérőjüt/ kivajazzuk, kilisztezzük és a tésztát beleöntjük.
7. A tetejére szorosan elhelyezzük a szilvanegyedeket.



Megszórjuk mandulaforgáccsal és kb. 50 perc alatt megsütjük, de nem kellett 50 perc,  30-35perc alatt elkészült.

Ha a tetején a mandula nagyon megbarnulna, akkor menet közben egy fóliával letakarjuk.


Jó Étvágyat!!!

     
                      

3 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta és gazdag, igazán nem fukarkodtál a hozzávalókkal :))

    VálaszTörlés
  2. Igazán guszta, a tömör tészta ellenére - vagy azzal együtt is - nagyon finom lehetett! :)

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm! Finom is volt, a fahéjas-barna cukros szilva a mandulával egészen jól harmonizál.:)

    VálaszTörlés