2012. december 9., vasárnap

Rakott kel

A rakott kelt nagyon szeretjük, vagy bármilyen rakott egytál ételt.
Gyönyörű szép nagy fej kelkáposztát kaptam, amit tisztítás után sós -vegetás forró  vízben puhára főztem.
Közben a 70 dkg darált húst pörköltnek megfőztem.
2 csomag előfőzött rizst az előírásnak megfelelően elkészítettem. 
Kivajazott tepsiben rétegesen leraktam; káposzta-rizs-hús, és minden réteget alaposan meglocsoltam  tejföllel. Utolsó réteg káposzta, tetejét szintén tejföllel takartam be.
Előmelegített 180 fokos sütőben szép pirosra sütöttem.
Nagyon kiadós és laktató egy tál étel.

6 megjegyzés:

  1. Nekünk is nagy kedvencünk a rakott kel.Mára jöhetne ebédre:)

    VálaszTörlés
  2. Kiadós és laktató, és nagyon finom, annyira guszta! :) Nálunk is így szokott készülni, nagyon szeretjük! :)

    VálaszTörlés
  3. Finom lehetett! Szoktam én is, de eddig csak savanyú káposztával készítettem. Köszi az ötletet!:-)

    VálaszTörlés
  4. Egyik kedvenc ételünk nekünk is és nagyon rég nem készítettem, nagyon ritkán lehet itt kelkáposztát venni. Nagyon aranyos a fejléced, további szép adventet kívánok neked:)

    VálaszTörlés
  5. Aleda! Mi is nagyon szeretjük és mindenféle rakott tepsis ételt. Holnap ebédre sólet lesz.

    trollanyu! Köszönöm! Talán karfiollal /ha lehet ott kapni/ lehetne pótolni. Nektek is további szép adventet kívánok, te már úgyis gyönyörű finom dolgokat készítettél!:-))

    VálaszTörlés