2012. december 11., kedd

Újabb Pavlova nagyon savanyú kivivel - de ez nem zavart senkit legfeljebb a fogzománcunk bánta!!!!

Újabb felgyülemlett tojásfehérje, amit nem szeretek sokáig a fagyasztóban tartani.
6 tojásfehérjéből, 15 dkg kristálycukorból, 15 dkg porcukorból, 1 evőkanál holland kakaóból, 1 teáskanál étkezési keményítőből, 1 evőkanál almaecetből sütöttem.
Egy kicsit sok tejszínhabot tettem a tetejére, de a kivi savassága ellensúlyozta. Nagyon savanyú és éretlen volt a kivi.
Egy jó órát hűtöttem, aztán jöhetett az élmény.


Mondanom sem kell, a kivi savanyúsága  nem akadályozott meg senkit abban, hogy secc-pecc elfogyjon.:)) Tényleg ilyen savanyút még soha nem ettünk!!!

4 megjegyzés:

  1. Biztos nagyon finom volt és hamar elfogyott! Már annyi ilyen sütit láttam nálad és mindíg eszembejut hogy még ezzel az édességgel nem ismerkedtem meg a konyhámban.Na majd már csak jövőre halasztom !:-))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Éva! Az biztos, hogy nálunk ez a süti nem tud "elfeküdni", mert magam is megbirkózom vele, nem tud kifogni rajtam. Ha egyszer elkészíted, rájössz az ízére, nem fogsz csalódni!:)) Én is csak halasztottam, aztán azóta sem tudom abbahagyni a készítését....

      Törlés
  2. Nagyon szeretjük! A savanyú kivi nem ellensúlyozta a habcsók édességét? Finom lehetett!:-)

    VálaszTörlés
  3. HajniZoli! De igen, ellensúlyozta. Így lehetett csak elviselni a kivi savanyúságát, jól kiegészítették egymást.Nagyon finom volt.

    VálaszTörlés