2013. február 10., vasárnap

Finomfőzelék Geri módra

A fiam finomfőzeléket készített mirelit vegyes zöldségből.  Köretnek és kenyér helyettesítőnek rántott csirkemellet felszeletelve és héjában főtt burgonyát karikára szelve, tálalt fel ebédre. Időnként jó dolgom van:-))

Az elkészítése, ami nem szokványos:
A vegyes zöldséget kevés vaj-olaj keveréken megpárolta, majd külön olajon koriandermagot, babérlevelet, egész köményt megpirított-kipattogtatott, majd a zsiradékból a babérlevél kivételével a magokat eltávolította. Az ízes olajon lisztet pirított, megszórta pirospaprikával,egy kis petrussal, tejjel felengedte, simára összefőzte és a megdinsztelt zöldséget beletette és készre  összeforralta, és természetesen sózta,borsózta.
Köret főtt tojás, maradék rántott csirkemell, és héjában főtt burgonya.
Tálalás: Egy nagy tányéron egy kis mély tányér, mellé pedig sorakozik a köret.
A felvétel nem olyan tökéletes evés közben jutott eszembe a felvétel készítése, és megdézsmáltam már a főtt krumpli nagy részét. Nagyon finom volt!:-)

4 megjegyzés:

  1. Különleges és finom ebéddel lepett meg a fiad, tényleg jó dolgod volt! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. hankka, köszönöm a fiam nevében is. Imád a konyhában sertepertélni!!:)

      Törlés
  2. Nagyon ügyes fiad van! Remélem majd engem is meglepnek hasonló finomsággal, csak nőjenek még egy kicsit:-)
    A finomfőzelék kísért nagyon. Nemrég Évánál is láttam,megfogadtam, hogy elkészítem, de most már mindenképpen meglesz:-)finom lehetett ezzel a fűszerezéssel.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm a magam és a fiam nevében is! Mind a két fiam "konyhatündérfi".:) Még én is tanulok tőlük. Jobban szeretem a főzelékeket, ha a fiam készíti.:-) Az unokáim 12 és 9 évesek, már recepteket írnak, csak úgy a fejükből. Nekem már nem is lesz semmi dolgom, csak ennem kell!:))

      Törlés