2013. február 6., szerda

PAVLOVA gránátalma nedüvel

Újabb Pavlovám, 4 tojásból, 25 kristálycukorból, 1 evőkanál kukoricakeményítőből és 2 evőkanál borecetből készült.

Gránátalmával szerettem volna megtölteni a tetejét, vettem is 3-at, de sajnos olyan kemény száraz nagy magok voltak benne, hogy le kellett mondanom róla. De.... viszont ott volt a finom piros leve. Kinyomtam, leszűrtem, mert a magok is jöttek, és végül kivivel kirakott habcsók tetejére locsoltam a gránátalma levét. Nem is volt savanyú, finom édeskés volt. Így nem veszett kárba.

a karácsonyi tál nem jelent semmit, csak erre fért rá a habcsók tortám

soha nem fogom megunni, hacsak az orvos el nem tilt tőle:-)

6 megjegyzés:

  1. A pavlova szerintem is megunhatatlan. Szép lett!

    VálaszTörlés
  2. Akkor reméljük nem tilt el ;-)
    Nekem még a habcsók sem sikerült soha, ebbe bele sem merek fogni :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Csipeke, ez a könnyebb mint a habcsók, mert.....azt nagyon szépen kell formázni, és azt ami nem sikerül nekem, mert hiába próbálkoztam már nejlon zacskótól a habzsákig, soha nem lett olyan formás, mint amit a lányok készítenek a blogokon.
      Bátran állj neki, a Pavlova a legegyszerűbb torta amit gyorsan elő lehet készíteni, csak egy kicsit tovább tart a sütés. Gondolom a készítés folyamatától félsz, én is féltem, több éven keresztül, de bátorságot kaptam itt a neten, annyi szép Pavlovát láttam már. Nevetségesen egyszerű, ezért nem is értem, miért nem mertem elkezdeni?? Ha egyszer elkészíted, meglátod, megunni sem fogod.:)) Próba szerencse!:-))Szép álmokat;Tücsi:)

      Törlés
  3. Hmmmmm... jó kis Pavlova,nélkülem!:):)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sajnos, nem is tudod, hogy miről maradtatok le!!:-))puszi

      Törlés