Megkívántuk a lencsét, és hogy a köret ne fasírt legyen, rizses gombócot készítettem hozzá. Kb. 20-25 dkg lencse, 2 babérlevél, ételízesítő, vöröshagyma, pirospaprika, liszt, zsiradék. Töltelékhez: 40 dkg sertés darált hús egy jó marék rizs ételízesítő, bors, 2 egész tojás 1 cs. petruska
A vöröshagymát apró kockára vágva, a babérlevéllel és az ételízesítővel forró vízben előfőztem. A lencsét válogatás mosás után (nem áztattam) az előfőzött hagymás fűszeres lébe téve puhára főztem. A zsiradékból,lisztből, pirospaprikából rántást készítettem, besűrítettem vele a lencsét. A töltelékhez a hozzávalókat összegyúrtam, kis gombócokat formázva ételízesítős vízben kb. 20-25 percig főztem, majd leszűrtem. Lencsével tálaltam.
Nagyon szeretjük a lencsét mi is, nagyon jól néz kis a húsgombóccal, jó ötlet:)
VálaszTörlésKöszönöm! bár én a lencselevest jobban szeretem jól bezöldségelve, de a család a főzelékért jobban oda van.:)
Törlés