2013. november 14., csütörtök

Rizses lecsó sertésszelettel

Felirat hozzáadása
Újabb lecsó változat ezúttal sertésszelettel. A sertésszeletet előkészítés után (lemostam, szárazra töröltem, kloffoltam) megsóztam,borsóztam, lisztbe mártottam és kevés forró olajon  pirosra elősütöttem. A vöröshagymát szeletekre vágtam, és a serpenyőben visszamaradt  forró olajon megfuttattam, pirospaprikával megszórtam, és felengedtem kb.2  deci vízzel. Tettem bele gulyás kockát és kicsit forraltam, majd bele tettem a húst és majdnem puhára főztem.  A megtisztított paprikákat felkockáztam, és a hagymás-húsos szaftra öntöttem és a paprikával együtt puhára főztem-sütöttem. A rizst külön főztem és amikor a lecsó (paradicsom nélküli ) készre főtt, hozzá kevertem a rizst és még  egyszer összeforraltam és kész. 
Ui: menet közben még sóztam és borsoztam. 
Egy kicsit zsíros lett, kenyérrel v. savanyúval ellensúlyozni lehet.:))

2 megjegyzés:

  1. Lecsó az örök kedvenc:) Nagyon finom változat ez is, ízlene nekünk. Szép hétvégét kívánok:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves trollanyu!
      Köszönöm, mi is nagyon szeretjük. És jó hogy nem csak nyári étel, mert már télen is lehet hozzávalókat kapni és egészen jó minőségben. :) Neked pedig kellemes és jó főzős-sütögetős hetet kívánok!:-)

      Törlés