2014. február 18., kedd

Sörkifli juhtúrós-sonkás krémsajttal töltve


Elmaradásaim miatt, jó pár recept ilyen későn kerül feltöltésre. Még a tavalyi évről is van elmaradásom, lassan azok is felkerülnek a blogomra. Sajnos a felvételek nem a legjobb minőségűek!!!!!! Főleg, ha este készülnek!:(

A sörkifli hozzávalói: 

50 dkg liszt
3 dl tej
5 dkg élesztő
1 egész tojás + 1 db a kenéshez
2-3 ek tejföl

1 csapott ek só
1 ek cukor
150 ml olaj
olvasztott vaj
Töltelék: 1 rúd juhtúró, 1 rúd sonkás krémsajt
a tetejére: 15 dkg reszelt sajt
elkészítési idő: 90 perc

A lisztet szitáljuk egy tálba. A tejet és a tejfölt keverjük el, együtt langyosítsuk meg, majd adjuk hozzá a cukrot, morzsoljuk bele az élesztőt, és futtassuk fel.

Adjuk a liszthez a tejes keveréket, a tojást, a sót és az olajat, majd jól dagasszuk össze. Egy rugalmas könnyű tésztát kell kapnunk. Ha ragad, még egy kis lisztet adhatunk hozzá. Kelesszük egy órán át.

Gyúrjuk át, majd osszuk 4 egyforma nagyságú cipóra. Nyújtsuk ki mindet 1/2 cm vastag, kerek lappá, vágjuk 8 cikkre (lehet többre is, ha kisebb kifliket szeretnénk).
Kenjük meg olvasztott vajjal, és a simára kevert túró-sajtkeverékkel  egy-egy teáskanállal tegyünk a szélesebb felére, majd tekerjük fel.


Helyezzük a kifliket sütőpapírral bélelt tepsire és kelesszük még 10-15 percig.
Végül kenjük meg felvert tojással, szórjuk meg reszelt sajttal, és 200 fokon előmelegített sütőben süssük aranybarnára.

Ezt a finom receptet a Blikk receptújságban találtam. Annyival egészítettem ki, hogy a tölteléket én kreáltam.

Nagyon finom!!!!
Jó étvágyat!!!!!! :-)


4 megjegyzés:

  1. Válaszok
    1. Nekünk is, és nem is tudom, minek vesszük azokat a rozzant pékárukat!

      Törlés
  2. Jól mondod!!! Talán időspórolásból inkább....

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az igaz, gyorsabb és könnyebb a dolgunk!

      Törlés