2014. március 14., péntek

Csörögefánk

Nagyon régen sütöttem már csörögefánkot. Szinte nem is emlékeztem arra, hogy milyennek kell lennie a tésztájának. Házi tojásom volt, ezért a tészta sokkal keményebb, min a bolti tojásból. Ezért egy kicsivel több tejfölt kellett használnom. Egy héten belül 2x sütöttem meg, nagyon fogyócikk.


Hozzávalók: 35 dkg liszt, 5 tojássárgája, 1 kiskanál cukor, kevés tejföl, csipet só, olaj a sütéshez.
A lisztet,tojássárgákat, cukrot, sót, tejfölt összedolgozzuk, hogy levestészta keménységű legyen. Vékonyra kinyújtottam, derelyemetszővel felszeleteltem, bevagdostam, és az egyik végét áthúztam a vágáson. 

Bő forró olajban hirtelen aranysárgára sütjük.  Porcukorral meghintve és baracklekvárral fogyasztjuk. 
Recept: Horvát Ilona szakácskönyvéből.

3 megjegyzés:

  1. Kedves webmester,

    Észrevettük, hogy nagyon finom receptek találhatók a blogodon, és egyúttal szeretnénk bemutatni neked az új honlapunkat, http://www.osszesrecept.hu/ ahol a felhasználók válogathatnak több mint 130 000 összegyűjtött recept közül. Az oldalon szintén található egy rangsor a leggyakrabban látogatott blogokról. Ha hozzácsatolod a te blogodat is, mi indexeljük a receptek elejét, melyeket a felhasználók ezután könnyen megtalálják a keresőnk segítségével. Ám a recept klikkelése után átirányítja őket a te blogodra, tehát egyre több látogatód lesz az oldalon. Ne aggódj, minden teljesen ingyenes.

    Osszesrecept.hu testvéroldalai megtalálhatók világszerte. Nagyon örülnénk, ha a te blogod is része lenne ennek a nagy családnak.

    Ha bármilyen kérdésed van, kérem lépj velünk kapcsolatba, szívesen segítünk bármivel.

    Üdvözlettel,
    Tünde
    info@osszesrecept.hu

    VálaszTörlés
  2. Oh, de nagyon szeretem. Idén nem is sütöttem még :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sajnos én is ritkán sütök, pedig egy nagyon egyszerű és gyors süti. :-)

      Törlés