2014. augusztus 24., vasárnap

Túróval áfonyával - birsalmasajttal töltött papucs


Ennek a süteménynek a tésztáját nagyon szeretem, ezért sűrűbben készítem, mert a töltelék nagyon változatos, tésztája pedig nagyon puha, még akkor is ha szép pirosra van sütve. 

Hozzávalók: 30 dkg liszt - 12 dkg zsír/most margarint használtam kb. 10 dkg
                        2 db tojássárgája - 1,5 kk só - 1,5 dl tej - 2,5 dkg élesztő  - 3 kk cukor
                        1/2 doboz tejföl

Töltelék: kb. 15-20 dkg túró - egy marék fekete áfonya - fahéjas cukor - birsalmasajt

Tetejére: porcukor

Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttattam. A hozzávalókkal összedolgoztam és 30-40 percig meleg helyen pihentettem. Sütőbe raktam és ott kelesztettem. 
túróval áfonyával töltve


A túrót ízlés szerint cukorral ízesítettem, az áfonyát kissé megfuttattam saját magában, hogy egy kicsit megrogyjon. Összekevertem fahéjas cukorral.  
A tésztát vékonyra nyújtottam, kockára vágtam. Mindegyik kockára átlósan  púpos  teáskanálnyi túrót tettem, a tetejére szintén egy teáskanálnyi áfonyát. A kimaradt sarkokat egymásra hajtottam és sütőpapírossal bélelt tepsire rakosgattam. A másik tepsi -re pedig birsalmával töltött papucs került. 


  Előmelegített 170 fokos sütőben - alsó-felső - kb. 30 percig sütöttem.  Kihűlés után porcukorral megszórtam. 

Ez a süti már több magazinban is megjelent, az egyik a 2012-es Blikk magazin. 


3 megjegyzés:

  1. Nagyon finom lehet, guszta! Imádom a szilvalekvárt így én biztos azzal tölteném meg. Bár most ebből is szívesen elvennék egyet legalább:-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Éva köszönöm! Már készült szilvalekvárral is. Jó öreg szilvalekvárral. De meggyes csokival a legfinomabb. :-)

      Törlés
  2. Ezt meg sütöm én is!!! Nagyon finom lehet, sőt mivel ismerem a többi sütid is tuti nem bírnám abbahagyni.

    VálaszTörlés