2014. november 18., kedd

Briós

Azt hiszem, hogy brióst még nem sütöttem, ime:    a recept saját összetétel








Hozzávalók: 20 dkg teljes kiőrlésű liszt
                         30 dkg kenyérliszt
                           1 ek kukoricakeményítő
                         kb. 6-7 dkg vaj 
                         3 dl tej
                         1 cs szárított élesztő
                         4 szem kockacukor
                         himalája só
                         vegyes magok
                         kevés kristálycukor





1 dl tejben 2 szem kockacukorral az élesztőt megfuttattam. A robotgép táljába öntöttem a liszteket, sóztam, a felfutott élesztőt, és a 2 dl meleg tejben feloldott vajat és a másik két kockacukrot hozzáöntöttem és beindítottam a robotgépet. Alaposan megdolgoztattam. Letakarva a sütőbe téve triplájára kelesztettem. Mikor már majdnem kifutott a tálból, deszkán átgyúrtam, és kisebb öklömnyi darabokat szaggatva belőle, kisodorva feltekerve sütőpapíros tepsire téve még 30 percet kelesztettem. 




 Olvasztott vajjal megkentem és rászórtam a magokat a birósok felére, a másik felére kristálycukrot. Félóra elteltével 160 fokos hideg sütőben kezdtem el a sütést légkeveréssel. Kb. 25 perc alatt megsült. 


                                                                 szép pirosra sült


                                                                   brióskáim
Nagyon friss puha reggeli péksüteményt kaptam. Este készítettem, és nem is gondoltam, hogy reggelire is megőrzi a lágyságát. Mézzel és kávéval fogyasztottam. A kávémat  egy szuper nyugdíjas pohárból élvezem. 



                                            "A Nyugdíjas kor az, amikor már nem a munkádnak élsz,
                                            hanem az  életeden munkálkodsz!
                                            Ne kérd, hogy bármit tegyek, Nyugdíjas vagyok."
                                           


                                               Nagyon finom, jó étvágyat!!! :-)           

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése