2011. április 18., hétfő

kolbászos pogácsa

A kolbászos pogácsa receptje saját ötlet alapján készült. Körülbelülre kell irnom a hozzávalókat, mert nem méricskéztem, hanem mit találtam hozzávalókat. Először is megfőztem héjában 2 db nagyobb burgonyát, hámoztam, áttörtem. 3 dl tejfölben 2,5 dkg élesztőt belekevertem egy mokkáskanál cukorral. Nem baj, ha hideg a tejföl.Kb. 70 dkg lisztet, de lehet, hogy valamivel kevesebb volt, izlés szerint sóztam, beletettem a kihült összetört burgonyát, 20-25 dkg házi sertés zsirt használtam, de lehet margarinnal is, volt maradék sima joghurtom, kb. egy kis pohárka, maradék krémsajt /rud alaku, v. maradék tégelyes sajtkrém, ha van kevés túro, pl. maradék, én ezeket mind bele tettem a liszthez, végül a tejfölös élesztőt, és jól összedolgoztam. Nem szabad, hogy lágy legyen a tészta, mert akkor nem marad szép kerek a pogácsa. Ha kell akkor még lisztet, reszelt sajtot, tehetünk hozzá. /csak maradék, én abból csináltam/ igy nem vész kárba semmi. Kinyujtom, és megkenem kolbásszal, amiről lehuzom a héját és villával összetöröm, és rekenem a tészta tetejére. Ez lehet bármilyen felvágott, nekem van házi kolbászom, még a tavalyi diszóvágásból, mivel nem eszem a füstölt húst, de igy ízesitő anyagnak nagyon megfelelő, igy használom fel. Ha rákentem a kolbászt, háromszor hajtogatom. A harmadik hajtogatás után kinyujtom 2 ujjnyi vastagra, tetejét bekockázom, megkenem tojással, megszórom reszelt sajttal, de lehet köménnyel,szezámmaggal stb. Közepes szaggatóval kiszaggatom és zsirozott tepsire téve, 18O fokon, előmelegitett sü- töben szép pirosra sütöm. Tovább tartott a leirás, mint az elkészitése. Nem bonyolult, csak egy kicsit részleteztem. Ebből az adagból két és fél tepsi lett. Jó étvágyat és sok sikert!!! Családom kedvenc pogácsája, nem lehet megunni!!!!!!!!
Posted by Picasa

2 megjegyzés:

  1. Ezt még olvasni is élvezet,milyen lehet enni!!!!
    finom,kérünk....kérünk!!!!!!!!

    VálaszTörlés
  2. nagyon szivesen küldök, ablakot nyisssss!!!!!!!!!!!!!

    VálaszTörlés