2011. április 18., hétfő

Szalagos??? fánk

Szalagos fánknak indult, de csak némelyikre jutott! A fánk az amiből sosem elég, vagyis nem lehet eleget késziteni. Most megprobáltam kézzel összedolgozni, de nem sok sikerrel, csak szerettem volna érezni a tészta anyagát, mert ha robot géppel csinálom, nem érzem a minőséget. Sajnos az izületeim nem engednek a dagasztásnak. De........megprobáltam. 60 kg lisztet összekevertem a 3dkg élesztőt felfuttattam 1 dl tejjel, 2 mokkacukorral, és 1 evőkanál liszttel. Letakarva, meleg helyen kétszeresére kelesztettem. Lisztezett deszkára boritottam, és nem sodrofával, hanem kézzel huzkodtam, nyujtottam. Nagyobb szaggatóval kiszaggattam. Letakarva még jó fél órát kelesztettem. Nem szabad hogy tul keljen. Valószinü, hogy ezért sem lett szép szalagos a fánkom. Közepesen forró bő olajban sütöttem ki. Mindig a fánk felső része kerüljön sütéskor az olajba. Én nem fedem le. Nagyon finom lett, most nem ettük sárgabarack lekvárral, csak igy porcukorral. Jó étvágyat!!
Posted by Picasa

4 megjegyzés:

  1. Szeretjük a fánkot,jöhet,ablakot nyitom!!!!

    VálaszTörlés
  2. Picikét cserben hagyta a gépe,azért szünetel,ahogy megjavul a gépe,már jön is!!!
    Picike várunk!!!

    VálaszTörlés
  3. Szia Mellisina2! Köszönöm, hogy türelmes voltál, és szurkoltál gépem miatt. Egy kicsit tovább tartott mint gondoltam, de most már müködik.

    VálaszTörlés