
Hozzávalók:
400 grammos tele beföttesüveg bab /saját termés/
3 szál sárgarépa /szép nagyok/
2 szál fehérrépa /nagy/
1 egész karalábénak a fele
negyed gerezd zellergumó
száritott petruska /friss nem volt/
1 fej vöröshagyma, 5 gerezd fokhagyma, vegeta, só, 1 gulyásleveskocka
Nokedlihez: 2 egész tojás, liszt.
A babot megmostam, beáztattam, ugy kb. 2 órára. A zöldségeket megpucoltam, karikára vágtam a vékonyabb szárat, a felső nagy részt kockára, ugyanezt csináltam a karalábéval. A petrust megmostam, összevágtam és rányomkodtam a megpucolt fokhagymagerezdeket, és a vöröshagymát apró kockára vágtam.
Amikor lejárt a 2 óra, fazékba tettem a leszürt babot, a zöldségeket, a hagymát, felengedtem 2,5 li vezzel. Hagytam a babot félig megfőzni, csak utána izesitettem. Akkor tettem bele a sót, vegetát, gulyásleveskockát. Mikor végleg megfőtt volna, elkészitettem a rántást, egy jó nagy evőkanál zsirt/azt használtam/ olvasztottam, és egy jó evőkanál lisztet piritottam benne. Félre huztam és beletettem a fokhagymás petrust, pirospaprikát. Felengedtem egy kevés hideg vizzel és simára dolgoztam a rántást. Bele a levesbe, mig az igyekezett összefőni a rántással, elkészitettem a galuskát, és apró galuskákat szaggatam a levesbe. Jól össsze forraltam. Ja, a száritott petrust a rántással tettem a levesbe.
Annyira sajnálom, hogy a fényképezőgép nem adja vissza a szint. Nagyon finom lett, olyan a bab ize, mint a gesztenye.
Jó étvágyat!
A bablevest szeretjük,csipetkével!!!!jaj és persze galuskával is isteni!!
VálaszTörlés