2011. június 27., hétfő

Eperjoghurtos fagyi

Kedved kaptam a hugomtól a fagyi készitéshez. Hát ez isteni!!!!!!!!
Nem is tudom, hogy eddig miért nem készitettem, vagyis egyszer csináltam citromos fagylaltot Stahl félét, de annyira keserü lett, hogy azóta sem jutott eszembe. Mennyivel jobb az ize a házinak, és nincs benne semmilyen adalékanyagok. Ezentúl biztos, hogy csak házifagyit eszünk.
Ez a fagylalt epres-joghurtból készült, de a tojássárga és a tejszin elvette az eperszint. Azért van egy kis rózsaszin szine. Feldobtam egy kis szórócukorral.De nem muszáj, csak a fénykép kedvéért.

Hozzávalók: 500 gr epres joghurt
4 tojás sárgája
3 evőkanál kristálycukor
2 evőkanál citromlé/de legközelebb nem teszek bele, nem kell/
2 cs. vaniliáscukor
3 dl tejszin

A tojássárgákat a cukorral, vaniliás cukorral egy főzőedényben simára kevertem. Gőz felett addig kevergettem, amig a tojás besürüsödött, majd hozzá öntöttem a joghurtot. A joghurttal szintén addig kevergetjük, amig felforrósodik és érezzük, hogy már egy kicsit sürübb. Ez egy kicsit eltart, mivel nem szabad, hogy forrjon, mert a tojás kicsapodik. Ha kész, hidegvizfüdőbe tettem, sürün kevergetve. Közben egy fémlábast betettem a fagyasztóba, hogy jól lehüljön. A tejszint kemény habbá vertem, majd a kihült krémmel lazán összedolgoztam. Betöltöttem a jól lehült edénybe, folpackkal letakartam és vissza a mélyhütőbe. 3/4 óránként megkevertem. Ezt háromszor ismételtem. Müanyagdobozba áttettem és vissza a mélyhütőbe, még 3 órára. Igy estére lett egy nagyon finom házifagyim. Tényleg nagyon finom lett.
Csak azt sajnálom, hogy eddig nem készitettem. Ilyen sokáig várni........,de holtig tanul az ember-lánya.
Most már sajnálom, hogy nem raktam el egy pár üveg eperlekvárt, jól jött volna. Majd legközelebb.
Kézzel készitettem, még nincs fagyi gépem!!!
Több receptet néztem meg, - mi található a hütőben - alapján készült el. 
Posted by Picasa

2 megjegyzés: