
Hozzávalók: 1/2 liter tej
1 cs puncspudingpor
1 cs vanailiáscukor
10 dkg kristálycukor
200 ml tejszin
Keverőtálba öntöttem az 1 dl tejet, pudingport, cukrot, és jó habosra kevertem a robotgéppel. A maradék tejet lábasba tettem, felforraltam és a pundingos keveréket apránként a tejhez öntjük és folyamatosan kevergetve sürüre főztem. Átöntöttem egy fém tálba, amit előtte a mélyhütőben jól kifagyasztottam. Ebben hagytam teljesen kihülni. Amikor kihült, a tejszint felvertem kemény habbá, hozzákevertem a puncskrémhez és müanyagdobozba téve a fagyasztóba, óránként jól kikevertem. 5 óra után fogyasztható volt.
Unokáimnak kissé édes lett, ezért legközelebb kevesebb cukorral fogom elkésziteni.
Az eredeti recept csokoládés lett volna, én átvariáltam, igy lett puncsos. Rebeka receptje az "Olcsó receptek" oldalról megtalálható.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése