2011. július 9., szombat

Rakott cukkinis penne

Mai ebédünk, vagyis a tegnapi, a mostani idő szerint,mert már átmentem a holnapi napra, na szóval ez a kis ebéd, ami elég nagy adag lett.
Még a multkori rakott kelből maradt ki darálthús pörköltnek elkészitve, amit akkor lefagyasztottam. Ezt vettem elő és még nem tudtam, hogy mit csinálok vele, de aztán a fiam hozott az anyósától nagy cukkinit két darabot, az egyik nagy abból majd tökfőzelék lesz, a kisebbik pedig bekerült a pörköltes töltékbe. Volt egy doboz ricottám és igy jött össze a fogás.

Hozzávalók: Kb. 60 dkg pörköltalapon elkészitett darálthús
1 csomag 500 g penne tészta
450 g tejföl
egy jó adag cukkini
25 dkg ricotta
petruska
zellerzöld
vegeta, leveskocka, bors amit mozsárban törtem meg
1 szelet kenyér, és 1 egész tojás
a vegeta és a leveskocka azért kellett, mert egy csipet sóm sem volt a sótartóban sem a kamrában. Igy izesitőnek csak a vegetát és a leveskockát használtam.

A felengedett pörköltet tálba öntöttem, hozzátettem az apróra vágott petrust, pár levelecske zellerzöldet, az egész tojást, a doboz ricottát, vegetát, de a pörkölt már izesitve volt, igy csak kiegészitőnek a többi anyaghoz. Az 1 szelet kenyeret csak éppen hogy megvizeztem, már ki is nyomtam, összemorzsoltam és bele a töltelékbe, hozzá a kockára vágott cukkinit, és jó kétkanál tejfölt.Jól összekevertem.
A vizet forrni tettem, kifőztem a pennét vegetás és a 2 db leveskockával. Leszürtem.
Egy 24x35-ös tepsit vastagon kivajaztam, de más zsiradékot is lehet használni. Leraktam egy réteg tésztát, rá egyengettem a tölteléket, és a maradék tésztával betakartam. Tejföllel megkentem és alufoliával letakartam és előmelegitett 190 fokos /alsó-felső/ sütőbe jó egy óra alatt megsütöttem. Sütés vége előtt a fóliát levettem a tésztáról. Ja, még elfelejtettem, hogy tésztát szürés után fokhagymás-rozmaringos izesitésü olajjal meglocsoltam, és a főzővizéből kanalaztam rá, hogy jó szaftos maradjon.
A fiúk azonmód forron egy-kettőre eltüntették az adagjukat.
Jó étvágyat!!!!
Posted by Picasa

1 megjegyzés:

  1. Kedves Mrita! Szeretettel köszöntelek a blogomban. Örülök, hogy te is a követöm lettél. Én is követlek téged. Remélem máskor is ide látogatsz:):)

    VálaszTörlés