2011. július 14., csütörtök

Sárgabarackos

Gesztenyés szeletet akartam késziteni sütés nélkül, de hiányos a hozzávalók, ezért ugy döntöttem, hogy van még egy kiló körüli sárgabarackom megsütöm.
http://ritaennielvezet.blogspot.com -ról lehet az eredeti receptet megtalálni.

Hozzávalók: 3 bögre süteményliszt/teljes kiőrlésü rozsliszt helyett
1 bögre kristálycukor
1 bögre 125 g-os epres görögjoghurt
2 bögre 125 g-os kókuszos görögjoghurt /csak ezek az izesitésü
joghurtjaim voltak a sima helyett/
200 ml-es tejszin/savó helyett
3 egész tojás
csipet só
1 cs. vaniliáscukor
1 cs. sütőpor
1 kg sárgabarack
egy jó marék barna nádcukor


A sütőt 180 fokra előmelegitettem. Az igaz, hogy a konyhában igy 26 fok helyett jó 36 fok lett. De megérte!!!

A hozzávalókat egy mély tálban alaposan összekevertem. Egy 37x23 cm-es tepsit vajjal kikentem, liszttel megszórtam. Beleöntöttem a masszát és a tetején elosztottam az apróra összevágott sárgabarackot. Tetejét meghintettem barna nádcukorral. Tüprobáig kell sütni, mert még 50 perc után is egy kissé nyers volt a közepe. Annyit még, hogy ez a tepsi méret kicsinek bizonyult, mert nagyon vastag lett a sütemény, de igen élvezetes. Nagyon könnyü a tésztája, és egyáltalán nem hiányzik belőle a zsiradék.
Jó étvágyat!!!!!!
Posted by Picasa

4 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta lett, remélem ízlett.

    VálaszTörlés
  2. Nagyon finom lett, szoktam joghurtos bögrést sütni, de abba zsiradékot használok, de ennek olyan könnyü a tésztája, és a baracktól olyan pikáns lett, imádom ezt az ízt. Igencsak jóllaktam vele. Majd megprobálom a teljes kiőrlésű lisztből is elkésziteni. Köszönöm a receptet:):):) Még annyi, hogy szerintem a görög joghurttól is más az ize és az állaga. Finomabb bármelyik joghurtnál.

    VálaszTörlés
  3. Jól néz ki a sütid!!! Jó néhány kockát megennék belőle!!!

    VálaszTörlés
  4. Van még belőle, jó nagy adag lett, és egyedül járok rá. De küldök, ablakot nyiss......

    VálaszTörlés