2011. augusztus 31., szerda

Citrom- és csokoládé fagylalt készült az őszibarack fagylalt után, mert hiába készült 3 literes edényben 2 nap alatt elfogyott!!!! A képen látható edény is 3 literes, és a citromnak nem kellett csak másfél nap. Az a kedvencünk!!!!!!!

A csokoládé fagylalt hozzávalói: az olcsó receptek oldalról való, Rebekától!!!

1 liter tej
1/2 csomag vaniliás pudingpor
1/2 csomag csokoládés pudingpor
15 dkg cukor/izlés szerint változó
5 dkg keserü kakaópor
100 ml-es habtejszin/az eredeti receptben nem szerepel/

a hozzávalók dupla adagból készültek!

Turmixgép poharába öntjük a 2 dl tejet, a pudingporokat, a cukrot és a kakaót.
Habosra keverjük, majd lábasba tesszük, takaréklángra.
A maradék tejet és a tejszint felforraljuk és a pudingos-kakaós tejre apránként ráöntjük, közben folyamatosan kevergetjük.
Ha már besürüsödött, hagyjuk teljesen kihülni. Én átöntöttem a 3 literes, lehütött keverőtálba, és ugy hütöttem tovább.
Ezután betesszük a fagyasztóba és sürün kevergetve lefagysztjuk.
Én nem kevergettem olyan sürün, csak 2x. Az allergiám és a 36 fokos konyhai levegő után már erőm sem volt hozzá.
Ja, és elfelejtettem, hogy volt olyan kb.7 dkg étcsokoládém, azt is belefőztem a forró tejbe!!!
Julia unokámnak érdemes késziteni, mert ő a legnagyobb rajongom a saját készitésü fagyimhoz!!!!!! Szerintem még elrontani sem tudom, ugy izlik neki. A Viktorkámnak viszont, túl csokis volt, de azért tolta befelé a fagyis kanalat. Tejszinhabsprayvel tálaltam!!!

A másik a Citromos fagylalt hozzávalói:

2 nagy citrom leve / héját is kellett volna, de ez nem bio citrom volt. Rentgeteg leve volt a citromnak.
13 evőkanál porcukor
18 evőkanál görög natur joghurt
8 dl tejszi
1 cs. vaniliás cukrot is használtam
diszitésnek lehet ribizlit és áfonyát használni.

Az alaposan megmosott citromokat ketté vágtam, levüket alaposan kicsavartam.
A citromlevet összekevertem a cukorral és a joghurttal és hagytam 1 óráig állni, mivel kint voltam a medencénél a gyerekekre felügyelni, megfeledkeztem róla, ami nem csoda, mert kint 43 fok volt. Persze nem egy órán keresztül tüzeltem magam a napon, hanem közben elkészitettem az almáspitét is. Az eredeti recept szerint fél óra kell, hogy az izek jól összeérjenek.
A tejszint habbá vertem és lazán összekevertem a joghurtos-citromos keverékkel.
Zárható doboz helyett, egy fémtálat jól kifagyasztottam /3 literes/ és betettem a mélyhűtöbe.
Tálalás előtt fél órát pihentetni kell szobahőmérsékleten. Nem volt semmi szép disziteni való gyümölcsöm, ezért mi natur ettük, ha jól emlékszem még tejszinhabot sem kért senki a tetejére. A citromfagyi volt a csúcs. Ezeket a fagyikat a mult héten készitettem, mára már itthon vagyunk, mert kezdődik az iskola, és Viktorkám most megy elsőbe.

A citromos fagyi receptjét Mrita konyhájából készitettem: http://ritaennielvezet.blogspot.com




Posted by Picasa

3 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta lett mindkettő!

    VálaszTörlés
  2. Egyik gusztább, mint a másik! :)))

    VálaszTörlés
  3. Flóra!
    Petra!
    Köszönöm a dicsérő jóváhagyást! Tényleg jól sikerült és finom volt:):):)

    VálaszTörlés