2011. augusztus 29., hétfő

Kovi-ubi

Lent voltam az unokáimmal a telken, iszonyu hőségben. Ez látszik az uborkákon is, mivel előtte való nap még kicsi volt, másnapra ekkora nagyok lettek. De ropogosak. Pont annyi lett, amennyi egy 5 literes üvegbe belefér, pár darab maradt ki, de azok már salátának való volt. Igazi száraz kapor csomagom volt hozzá, már ennél szárazabb nem is lehetett volna.
Én mindig forralok sós vizet és azon forrón öntögetem fel. Három nap alatt beérett. Már itthon van a hütőben. Nem irtam mennyiséget, mert mindenki kb. tudja már, hogy milyen méretü üvegbe, mennyi uborkát kell tenni. Egy 5 literes üvegbe kb. 2,5 kg uborka fér el. Itt nem csak a hőségtől, de az allergiámtól is szenvedtem!!!!!!!!!
Posted by Picasa

7 megjegyzés:

  1. Nagyon finom a kovászos uborka, nekem is van a hűtőmben, de még lehet, hogy készítek még.

    VálaszTörlés
  2. Mrita, idén egy kicsit lemaradtam a kovászos ubikról, de mivel a telken már kifáradt az uborka termés, és a férjem eltette csemegének és salátának - nem tudok ott tartozkodni az allergiám miatt, csak az unokákkal voltam egy hetet, de az is sok volt, ennyi uborka maradt hazára - de ha kapok még kovászosnak valót, akkor télire teszek el. Minden évben karácsonykor kovászos uborkát tudok tálalni. Szerintem kovászos uborkából sosem elég!!!!

    VálaszTörlés
  3. Összeszaladt a nyál a számban a kép láttán. :) Nagyon szeretem! :))

    VálaszTörlés
  4. Gergő fiam szerint nincs utálatosabb és büdösebb mint a kovászos uborka, nem is érti, hogy mit lehet rajta szeretni. De látom, hogy Csilla és Petra is nagyon szereti:):) Szerintem is szeretni való!!!!!

    VálaszTörlés
  5. Nem beszélve rólam!!!!Ahogy Te tudod készíteni,nem tudja úgy senki!!!!:):):):)és ez igaz!!!!

    VálaszTörlés
  6. Az már igaz, még nem volt panasz a kovi-ubimra a családon belül:):)

    VálaszTörlés