2011. november 19., szombat

Csőben sült sajtkrémes karfiollal töltött palacsinta

A mai ebéd, de inkább estebéd, karfiolkrémmel töltött palacsinta.

Későn álltam neki, hogy mire hazaér a fiam, frissen legyen sütve. Ma dolgozott.

Sajnos villanyfénynél és telefonnal készültek a képek, így nem igazán adja vissza az eredeti színeket. Nem mintha színes étel lenne, mert minden fehér, pl. a karfiol, a sajtkrém, a palacsinta már amennyire fehér lehet. Úgy néz ki, mintha megégett volna, pedig csak aranybarna a színe a megsült szósznak.
De, fantasztikus íze lett.

Hozzávalók: 12 db sós palacsinta
                    1 fej karfiol
                    5 dkg trappistasajt
                    1 rúd sajtkrém
7,5 dkg margarin
7,5 dkg liszt
1/2 l tej
4 dl tejszín, őrőlt szerecsendió, frissen őrölt bors, só
tepsi kikenéséhez margarin
21x32 cm-es tepsi, vajjal kikenve
köretnek petrezselymes burgonya

A karfiolt rózsáira szedem, megmosom, sós vízben puhára főzőm.
A palacsinta tésztáját kikeverem, sűrűbbre kell készíteni, 1/ 2 óra pihentetés. Kisütöm.
A margarinból,lisztből a tejből,tejszínből/2 dl/, besamell mártást készítek.
Közben belenyomom a sajtkrémet és sűrűre főzöm.
A kihűlt karfiolra ráöntöm a sajtkrém egynegyedét és majdnem krémmé keverem a kettőt.
Kóstolni és sózni,borsózni, ha szükséges.
Megtöltöm a palacsintákat, háromszögbe hajtom és egy kicsit fedve egymást teszem a tepsibe.
5-5 fért el  egy-egy sorban. Szép nagy adagok lettek. /kettőt megettem sütés közben/
Közben a sütőt bekapcsoltam 200 fokra, és végig úgy hagytam.
A megmaradt sajtkrémet 2 dl tejszínnel felhígítottam és belereszeltem az 5 dkg trapistát. Nem kell forralni sem melegíteni, mert úgyis forró  és szépen beleolvad. Ráöntöm a palacsinták tetejére. Jó vastag lesz.
45 percig sütöm 200 fokon, hogy jól átsüljön.
Szuper finom a karfiolkrémes palacsinta. A karfiol és a sajtszósz megbolonditotta egymást. Saját készítés!
Jó étvágyat! /Szombati napon készült, és a mai ebéd is ez volt/




                   
                                                                                                                         





                                                                                                                           
                                                                                                                         

2 megjegyzés:

  1. Isteni finom lehetett, nagyon gyakran készítek csőben sült karfiolt. De hogy még palacsintába is töltsem, azt már nem:) Pedig nagyon jó ötlet, csakhát én és a palacsinta hadilábon állunk egymással.

    VálaszTörlés
  2. trollanyu!

    Mi is szeretjük a zöldségféléket ily módon készíteni, mert olyan jó kis egytálételek ezek.
    Én szeretek palacsintát sütni, képes vagyok még este is nekiállni, mert tejföllel-sajttal jó kis vacsora.

    VálaszTörlés