2011. november 29., kedd

Orosz diós lepény

Ezt a receptet egy kézzel írott süteményes füzetemből készítettem el. Sajnos nem tudom megnevezni a sütemény készítőt, mert azt nem írtam oda.
Azoknak tudom ajánlani, akik nem szeretik az édes süteményeket, vagyis a nem nagyon édes sütit.
Finom íze van, de nekem sajnos nem elég.

15 dkg vajat 7 tojássárgájával jól kikeverünk, hozzáadjuk a 15 dkg lisztet, a késhegynyi szódabikarbónát, jól összekeverjük.


Vajjal kikent, lisztezett tepsibe tesszük /33x27-es tepsiben készítettem/, tetejét sárgabaracklekvárral megkenjük. 7 tojás keményre vert habját elkeverjük 2 szelet reszelt csokoládéval és 15 dkg darált dióval, ezt az egészet a lekvárral bekent tészta tetejére tesszük. Lassu tűznél sütjük. /15O fok, kb.40 perc/


Hozzávalók:

15 dkg vaj
7 tojás
15 dkg liszt
késhegynyi szódapor
sárgabaracklekvár
2 szelet csokoládé
l5 dkg darált dió

A tepsi lehet kisebb, akkor magasabb lesz a sütink.
Jó étvágyat!!!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése