2011. december 5., hétfő

Charlotte-torta csokis-túros töltelékkel

 Vasárnap sütöttem a mákost és ezt a Charlottot is.  Hát nem úgy sikerült, ahogyan azt én szerettem volna.
Ennek az a története, hogy megolvasztottam a csokoládét, és nem a piskótára öntöttem, hanem bele a túros-mascarponés krémembe. És miért?? mert az unokám mamázott, én rá figyeltem, és a kezemben az olvadt csokis edényemmel, gondolkodás nélkül bele öntöttem a  túros-mascarpones krémembe. Így egy kicsit furcsa csokis-túros-mascarpones-őszibarackos krém lett belőle. Nagyon pipa voltam magamra. Egyáltalán nem ezt akartam készíteni. De mindegy, ez van!!!

Hozzávalók:

4 tojásból, piskótalapot sütöttem. Még melegen feltekertem a sütőpapírral együtt. Közben elkészítettem a tölteléket.

Töltelék:
25 dkg  túró
20 dkg mascarpone
20 dkg porcukor
1/2 narancs reszelt héja
2 tasak bourbon vaníliás cukor
1 nagy őszibarack konzerv
15 dkg étcsokoládé
2 nagy evőkanál  nutella
sárgabaracklekvár
1 cs. zselatinfix

A piskóta lapot megkentem jó vastagon sárgabaracklekvárral/saját befőzésű, és feltekertem, becsomagoltam és betettem a hűtőbe, amíg elkészítettem a krémet.

A túrót, mascarponét, porcukrot,narancshéját,vaníliás cukrot simára kevertem. Az őszibarack konzervet leszűrtem, apró kockákra vágtam, egy barackot meghagytam a tálaláshoz. Belekevertem a krémbe.
Vízgőzben felolvasztottam az étcsokoládét és a nutellát. Majd beleöntöttem a fehér krémbe. Összekevertem.   Elkészítettem a zselatint. Másfél deci befőtt lével simára kevertem, majd a használati utasítás szerint jártam el. Langyosan beledolgoztam a krémbe, és sajnos ez miatt, nem lett márványos a krém állaga, és az őszibarack is elveszett benne. Már mint a szép sárga színe. Kibéleltem egy mély tálat folpackkal és a felszeletelt piskótákat szorosan egymás mellé téve, beleöntöttem a krémet a kráterbe, és gerezdekre vágott őszibarackokat nyomkodtam bele. A tetejét befedtem piskóta tekercsekkel. Befedtem a folpackkal alaposan és  24 órát a hűtőben pihentettem.
Ez a süti most saját készítésű lett, mert nem ez volt az eredeti, amit készíteni akartam. Legközelebb elkészítem az eredetit, ami sokkal szebb mint ez. Talán nem a szebben van a hangsúly, hanem inkább jobb lesz majd a krém színe és állaga. Mákkal is bajom volt, ezzel is, hát ilyen nap volt.  Jönnek holnap a gyerekek a Mikulás ajándékért, majd megmondják, milyen lett.:))
A tál magassága ll cm a szélessége 20 cm.






4 megjegyzés:

  1. Gyönyörű lett szerintem:) Készítettem már párszor én is, de csokis töltelékkel még sosem, nagyon finom lehet így is. Látom, csak tévedés volt, de az a lényeg, hogy azért nem kellett kidobni.

    VálaszTörlés
  2. trollanyu!
    Köszönöm!
    Hát ami azt illeti....,nem tudom milyen, mert nem kóstoltam meg. Tudom ez furcsa, de csalódott vagyok, hogy így elrontottam. Ma fogja a fiam a véleményét megmondani, hogy milyen is lett, még nem jött haza, így még nem tudom. Csak reménykedem!!!

    VálaszTörlés
  3. Szerintem nagyon szép lett és BIZTOS, hogy finom, már csak az összetevők miatt is. Imádom a piskótatekercset!

    VálaszTörlés
  4. wanna!
    Köszönöm! Nem először készítek Charlotte tortát, ez az első, ami nem úgy sikerült, ahogy azt én akartam. Mi is imádjuk a piskóta tekercset.:):)

    VálaszTörlés