2011. december 12., hétfő

A nagy disznóvágás, amit az unokámmal csak messziről szemléltünk.


 A hétvégén meg volt a nagy disznóvágás, amiért sem én sem az unokám nem lelkesedett. Már amíg a feldolgozás nem  történik meg. Nem szeretjük nézni az addig való előkészületeket. De azért gyorsan kiszaladtam, hogy fényképet készítsek. A kisebbik fiam   vállalta a "sztárfotót".
Ilyenkor nagyon kopár és szürke minden, de ha leesik a hó, akkor nagyon szép.Remélem sikerül majd fényképet készíteni a havas tájról, ha nem nekem, majd a papának.
Nálunk a garázs van átalakítva, feldolgozó üzemmé. Ez egy olyan garázs ami mindent kibír.




az áldozat kitámasztása

szegény pára tálalva

azt nem tudom, hogy mitől ilyen rossza a felvétel, de itt a pörzsölés  folyik a garázs előtt.
a krizanténok még virágoznak
a rózsabokrok már csak telelnek

utolsó munkálatok a mosogatás
és a kóstoló

8 megjegyzés:

  1. Jó kis hétvégi program, de élveztem mindig a disznóvágást, csak már ritkán van benne részem!

    VálaszTörlés
  2. Márti!
    Annyiból én is élvezem, hogy egy jó kikapcsolódás, hétvégi program. És persze nem otthon. Csak mi családon belül ketten csináljuk, most jó dolgunk volt, mert mind a két fiam ráért. A nagyobbik fiam általában segít, v. eltud jönni a barátnőm. Minden segítség jól jön.Szívesen átengedném neked ezt az élvezetet:)))

    VálaszTörlés
  3. Ez csodás élmény lehetett! Nem beszélve a frissen készült finomságokról.

    VálaszTörlés
  4. wanna!
    Hát az biztos, hogy a fiúk élvezték.Elkészültek a finomságok, de csak kolbász lett sütve, hogy megkóstolják milyen finom íze lett. Mást nem kívántak. Pattogatott kukoricát is csináltam, inkább azt ették. Ilyenkor nincsen étvágyuk.

    VálaszTörlés
  5. Gyerekkoromban minden télen volt benne részem, valahogy természetes volt. De soha nem tudtam enni a friss húsból, csak később. Egy kis kolbász viszont nagyon jó lenne most, a hurkát meghagyom nektek:)

    VálaszTörlés
  6. trollanyu!
    A kolbászt nagyon szívesen oda adom, mert én a véres hurkát szeretem. A kolbászért nem vagyok oda. Ha azt mondhatom, ez a húsi 3 napos volt,úgy hogy egy éjszakát egy napot állt a hűtőben. Tudom, hogy nem jó frissen használni, muszáj pihenni a húsnak.De a papa nagy hús evő.Mondhatnám azt is, hogy húst-hússal.A véres hurkát szeretem,sütve, de a sült vért soha nem tudnám megenni:((

    VálaszTörlés
  7. tücsi, Egyik hétvégén a barátnőmmel eldöntöttük, hogy májas hurkát készítünk! így bevásároltunk, másnap reggel neki is láttunk. Mire végeztünk, ránk sötétedett, már rosszul voltunk a szagtól és a kóstolástól, de most így 2 hét után, azt mondom, macerás, de megéri!

    VálaszTörlés
  8. Márti!
    Ebben igazad van,mert két hét után már elfelejti az ember a "szagokat" és utána jöhet az élvezet!
    Azért ügyesek voltatok, ha a barátnőddel belevágtatok egy disznótoros készítésébe.Én biztos nem tettem volna, vagy legalábbis nem tudtak volna rá venni.:))

    VálaszTörlés