2012. január 1., vasárnap

Kacsasült almás-lila hagymás-lila káposztával, rizibizis rizskörettel, csirkemell csikokkal


Persze nem most, hanem karácsonykor készült, de most  találtam rá, hogy elfelejtettem a sok készülődésben feltenni.
Barátnőmtől kaptam egy  kis kacsát, de melle is hozzátartozik, de most csak a combját és a szárnyát tálaltam.
Találtam még a mélyhűtőben csíkokra vágott  csirkemellet, annyi volt az egész ami a tányéron van. Azt natúr sütöttem. A kacsa húsokat sózás után hagytam egy órát állni. Majd nagyon forró teflon serpenyőben/zsiradék nélkül, bőrükkel lefele, addig sütöttem, amíg  zsírjára sült, akkor megfordítottam és a húsos részükkel sütöttem tovább. Amikor már kérget kapott, felöntöttem vízzel amit egy kis fehérborral hígítottam,és lefedve jó puhára pároltam. Mikor puha lett mind a két oldalát ropogós pirosra sütöttem.Időközben pótoltam a vizet. 5 gerezd fokhagymát dobtam melléje.

Közben elkészítettem a lila káposztát. A kacsa sózását követően a káposztát legyalultam, megsóztam és azt is hagytam állni a sóban, amibe 3 fej lila hagymát is szeleteltem, megszórva köménymaggal. Kb. 1 órás állás után kifacsartam, és zsiradékon kevés cukrot karamellizáltam, és beleraktam a lila hagymás káposztát. Kevergetve puhára pároltam. Félidőben felszeleteltem 3 egész almát és azzal együtt készre sütöttem.

Két bögre rizst megmostam, zsiradékon megfuttattam, felengedtem a megfelelő mennyiségű vízzel, és vegetával ízesítve megfőztem.
Míg a rizs főtt, addig a mirelite vegyes zöldséget leforráztam, majd vajon pici cukor hozzáadásával vegetával ízesítve, kis víz hozzáadásával, puhára pároltam. A megfőtt rizzsel összekevertem. Ez volt szenteste, és a tepsiben sült amur. Másnap pedig a halászlé. Közben töltött káposzta is került terítékre, de azt már elfelejtettem lefényképezni, csak az előkészítés van lefotózva. mert az jóval előbb készült.





6 megjegyzés: