Húsos szalonnát sütöttem alája, így egy kicsit zsírosabb lett, de ez nem befolyásolja a finomságát.
Kb. 1 kg savanyú káposzta, még kimaradt a töltött káposztából.
Kb. 30 dkg konzerv gomba/de lehet, hogy fél kg volt, elfelejtettem megnézni/közepes nagyságú konzerv
3 pár virsli/a virsli lehet több is,mivel ez bőrös virsli volt,nem szeretem ezért tettem bele csak 3 párat
1 hegyes erős paprika
2 babérlevél
durvára őrölt színes bors
kb.10 dkg húsos szalonna
2 teásk. pirospaprika
1/2 TV paprika
1/2 kápia paprika
csapott mokkáskanálnyi oregano
- " - -" - lestyán
- " - - " - borsikafű
só, ízlés szerint
2 kis fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
1 fél evők. zsiradékon kiolvasztom a szalonnát, rádobom az apróra vágott vöröshagymát, fokhagymát,
megfuttatom, megszórom pirospaprikával, és ráteszem az apróra vágott savanyú káposztát. Felengedem 2 liter forró vízzel, hagyom míg forrjon egyet, azután hozzáadom a fűszereket, a sózást a vége felé hagyom.
Puhára főzöm. A virslit karikára vágom, a konzerv gombát leszűröm. Ha puha a káposzta, hozzá teszem a gombát és a virslit, újra forralom és legalább 6-8 percig főzöm, hogy a virsli és a gomba is jól beilleszkedjen a káposzta ízével.
Már többször próbálkoztam, de csak ide rakja ezt a felvételt.:(( Miért rakja ide le??? |
Boldog új esztendőt Tücsi!!
VálaszTörlésKedves Juci! Köszönöm, viszont kívánom Neked is!!:))
VálaszTörlésBoldog, örömteli új évet kívánok én is Neked! Nagyon finom lehet ez a leves, mentettem a receptet, mielőbb elkészítem...
VálaszTörlésLiza!
VálaszTörlésKöszönöm! Tényleg finom, mert még a kisebbik fiam is megeszi, pedig utált minden savanyú káposztás ételt.
Imádom a korhelylevest:) Nagyon jól néz ki a tiéd, én nem szoktam bele gombát tenni, de egyszer kipróbálom.
VálaszTörléstrollanyu!
VálaszTörlésKöszönöm, én meg nem tudnám elképzelni gomba nélkül, annyira illik bele.:))
Jaj mi nem kapunk???
VálaszTörlésmellisina2!
VálaszTörlésHa kértek???? szívesen:)