2012. január 17., kedd

Sós rúd

köményes,szezámmagos,
készülöben
útra készen
A hozzávalókat az eredeti mennyiségben adom meg, én a dupla adagot készítettem.

Hozzávalók: 56 dkg liszt, 10 dkg margarin, 2 tojássárgája, 1cs. sütőpor, só, 2 dl tejföl
Összekeverjük a lisztet,sót, sütőport, hozzágyúrjuk a margarint, tejfölt. Kinyújtjuk. Ujjnyi vastagságúra
és 5 cm hosszú rudakra daraboljuk. Megkenjük tojással, és megszórjuk sajttal, köménnyel,szezámmaggal stb. 200 fokra előmelegített sütőben  kb. 20 percig sütjük.
Észrevétel: Kevés ehhez a mennyiséghez a margarin, mert elég hamar kiszárad. De jó kis rágcsálni való:))
Ezt a sós receptet Kenyerek,kalácsok,sütemények könyvéből készítettem.

4 megjegyzés:

  1. Fincsi! Nagyon teszik a blog! :)

    VálaszTörlés
  2. Kedves Gabriella! Köszönöm, és szeretettel köszöntelek!!!! Ez nagyon kedves Tőled!:))

    VálaszTörlés
  3. Nagyon guszta ez a finom rágicsád!

    VálaszTörlés