a felső kép csokis muffin csokival alsó kép mákos-csokis és még készült mákos-almakrémes |
élőben sokkal szebb színekben ragyogott |
elvitelre kész |
15 dkg darált mák
10 dkg fehér csoki apró kockákra vágva
10 dkg étcsoki szeletekre vágva
fél cs. sütőpor
1 mokkáskanál szódapor
6 dkg holland kakaópor
Nedves anyag: 2 egész tojás
15 dkg olvasztott margarin/vaj
15 dkg kristálycukor v. bármilyen cukor, méz stb.
3 evőkanál baracklekvár
17,5 dkg -os joghurt, vagy tej szükség szerint
2 cs. valódi vaníliás cukor
Az egész tojásokat a kristálycukorral, vaníliás cukorral alaposan kikeverjük. H
ozzá tesszük az olvasztott hűtött vajat, joghurtot v. tejet , baracklekvárt, és alaposan kikeverjük.
A szárazanyagokat az étcsoki kivételével összekeverjük és belekeverjük a nedves masszába. Nem kell agyon dolgozni, mert akkor nehéz lesz a tésztája. A kapszlikkal kibélelt muffin sütőformákat megtöltjük a masszával, és mindegyik közepére nyomunk egy-egy kocka étcsokoládét. Ebből az adagból úgy kb. 14-15 muffin jön ki. Amíg sül az egyik adag, addig a visszamaradt anyagot a hűtőbe teszem, hogy lassabban induljon el a szódapor.
200 fokra előmelegített sütőbe teszem, amit 5 perc múlva 180 fokra állítok és úgy sütöm, kb. 25 percig.
A sütési idő alatt, hozzálátok a következő csokis-kakaós muffin elkészítéséhez.
CSOKIS-KAKAOS muffin hozzávalói: 20 dkg finomliszt
15 dkg keserű kakaópor
1 cs. sütőpor
15 dkg szárazon megpirított dióbél, durvára összevágva, de
használhatunk mogyorót, mandulát is.
20 dkg étcsokoládé apróra vágva
20 dkg fehér csokoládé szeletekre vágva
Nedves anyag hozzávalói: 2 egész tojást
20 dkg margarinnal / a margarin jó meleg szoba hőmérsékletű legyen
20 dkg barna cukorral
2 evőkanál mézzel
3 evőkanál baracklekvárral
2 dl joghurt, de lehet hogy több kell, alaposan kidolgoztam robotgéppel.
A kettő anyagot a fehér csokoládé kivételével összekevertem, ezt sem kell a száraz anyaggal nagyon kikeverni. A kapszlikkal kirakott muffin formákba töltöttem, ez is több mint 12 db, és mikor már az előző kisült, a jó forró sütőben, 20 perc alatt megsütöttem. Ja, és a fehér csokit felszeletelve, mindegyik massza közepébe belenyomtam. Minden kisült muffint 5 percig hagytam a tepsiben, aztán rácsra, törlőkendőre tettem, hogy felszívja az olvadt vajat, ami a kapszlikon áteresztett. Különben mikor kibontják a gyerekek tiszta zsírosak lesznek.
MÁKOS-ALMÁS muffin hozzávalói: 25 dkg liszt
15 dkg mák
1 cs. sütőpor
1 mokkanálnyi szódapor
fahéj ízlés szerint
a szárazanyagokat összekeverjük.
Nedves anyagok: 2 egész tojás
20 dkg kristálycukor/ lehet barna is
1 cs. valódi vaníliás cukor
2 dl joghurt
1 dl tej
25 dkg almapüré, amit kevés cukorral annyit főztem csak, hogy pépes, de még egy kicsit darabos maradjon.
15 dkg olvasztott vaj
A nedves anyagokat összedolgozzuk, majd a száraz anyaggal összekeverjük, muffin formákba először csak félig töltjük, arra teszünk egy majdnem 1 evőkanálnyi almapürét, majd befedjük a massza másik felével.
170 fokos sütőben kb. 25 percig sütjük. Azt hiszem ebből az adagból kb. 15-16 adag jött ki.
A csupa csokis muffinokat nem szórtam meg porcukorral, mert nagyon édes lett.
A muffinok egy részét cukormázzal amit aromával színeztem, befedtem, és különböző szórócukor anyaggal díszítettem.
Mit mondjak, nagy sikere volt a kislányok körében, de még a szülőknél is. Csütörtökön este álltam neki, olyan mennyiség lett, hogy átment az éjszakába. Szerettem volna, hogy minél frissebben kerüljön hozzájuk, mivel péntekre kellett. Ráadásul jó pár tepsi sós rudat is készítettem.
Micsoda választék! Látom nálad sem éheznek a vendégek!! Az előző bejegyzésné elfelejtettem boldog születésnapot kívánni az unokádnak! Ad át neki légyszíves egy öleléssel megtoldva! :))
VálaszTörlésNagyon kitettél magadért és csodás muffinokat sütöttél:) Gondolom az unokád szülinapjára készültek, Boldog szülinapot Neki utólag is:)
VálaszTörlésKöszönöm, nagyon kedves vagy!:))
VálaszTörlésMit mondjak, nem szoktam unatkozni.:))