2012. január 27., péntek

Sült oldalas - krumplis lecsóval

A lecsóhoz a paprikát felszeleteltem, a burgonyát kockákra vágtam, a vöröshagymát is,/ lemaradt a képről./
Lecsót készítettem, amibe belefőztem a burgonyát is. 
Az oldalas, mivel tömény húsdisznónak a húsa, több időt igényel a puhítása, ezért kuktában főztem kb. 40 percig, fűszeres lében./fokhagyma,vöröshagyma,babérlevél,szemes bors,borókabogyó,majoranna,vegeta/ Amikor megpuhult,zsírral kikent tepsibe tettem. A húst megsóztam,borsóztam, fokhagymagerezdeket tettem mellé, és a lé zsírjával meglocsoltam, és kb. 1 dl fehérbort öntöttem alá. Fóliával lefedve megsütöttem. Közben elkészült a lecsó. Fóliát levéve pirosra sütöttem.
Tálalva!

4 megjegyzés:

  1. Hát én még sosem ettem krumplis lecsót:) De nagyon jól néz ki és tuti finom.

    VálaszTörlés
  2. Micsoda finom falatok! Amint látom nem füstölt oldalasból készült a kaja! Akkor nekem is szabad ilyen finomságot enni. Finooom!

    VálaszTörlés
  3. trollanyu!
    Tényleg finom, én is csak azért csináltam,mert maradék volt mindenből, 3 féle paprika, egy kis krumpli, és erre gondoltam.Különlegesen jó íze van a krumplis lecsónak.Egy kicsit olyan íze van, mint a paprikás krumplinak, de mégis érezni a lecsó ízt.

    VálaszTörlés
  4. Juci!
    Nem használok füstölt árút, csak nagyon kivételes esetekben.
    Ezt bátran lehet enni,mert csupa hús oldalasom volt. És őrülök, hogy "ízlik".:))

    VálaszTörlés