A disznóvágásból eltett húsos levescsontból készítettem.
Mikor felengedett a fagyasztásból, megmostam, kuktába tettem
2 liter vízzel és amikor jól felhabosodott, leszedtem a habot.
2 nagy sárgarépát, 2 nagy fehérrépát, 1 jókora zellert, karalábét, 1 cs.összekötözött petruskát, csöves paprikát, erős zöldpaprikát tisztítás után hasáboltam, beletettem a levesbe, 1 egész fej fokhagymát, és jókora adag feketeborst nagy alakú teafőzőbe tettem, belehelyeztem a zöldségek közé, vegetával, sóval ízesítettem, és másfél órán keresztül főztem. Lezártam és hagytam, hogy még addig is puhuljon, amíg a kukta magától kinyitotta a tetejét. Így jó puhára megfőtt a hús. Leszűrtem, közben állandóan a zöldséget ettem, mert imádom rögtön forrón megenni. A velőscsontból kiütögettem a velőt, és piciny kenyérrel, sóval azt is megettem.
Mire kifőztem a levestésztát, már nem is voltam éhes. Azóta már a levest is elfogyasztottam. A fiam, erős paprikával fogyasztotta, mivel az erős zöldpaprika nem volt erős. Szokás szerint.
|
Én is a petrezselymet szeretem a leveszöldségek közül a legjobban, na meg a belefőzött zöldjét. :)
VálaszTörlésJaj de szeretem férjemmel egyetemben!! :)) Istenien néz ki!!!
VálaszTörlésEszter!
VálaszTörlésBarbi!
Köszönöm!Én is a zöldséget, főleg ha még zellerzöld is van benne. Én még szeretem hidegen a megfőtt húst, tormával.
Nagyon guszta és gyönyörű sárga a levesed, ez most jólesne ;-)
VálaszTörléscsipike!
VálaszTörlésKöszönöm! De sajnos már tegnap ettük az utolsó tányérral. Egész hétre kitartott.:))