Ennek a finom diós pitének a receptje Lengyeltótiban tartott diófesztiválról való. |
egy kicsit homályos lett a kép, de nagyon finom |
- Egy nagyon omlós isteni finom töltelékkel készült diós pite, amit én egészen másképpen ismerek. Majd azt is elkészítem, de annak is Mágnás diós pite a neve.
- 10 dkg kristálycukor, 35 dkg liszt, 1 cs. sütőpor, 15 dkg zsír, 2 tojássárgája, és annyi tejföl amennyit a tészta vagyis a liszt megkíván.
- A lisztet a zsírral, cukorral elmorzsoljuk, hozzátesszük a tojássárgákat, a tejfölt és összegyúrjuk.
- Ketté vágjuk, az egyik felét kinyújtjuk és 33x28-as tepsibe tesszük, és megkenjük jó vastagon baracklekvárral.
- Elkészítjük a tölteléket.
- 4 tojássárgáját kikeverünk 15 dkg kristálycukorral,vaníliás cukorral /l cs/ darált dióval /mennyiséget nem említettek én 25 dkg diót tettem bele/ és 2 evőkanál rummal/fél decit használtam/ és 2 púpos evők.liszttel.Én egy fél citrom levét is belecsavartam.Ez nincs a receptben.
- 6 tojás fehérjét felverjük kemény habnak és óvatosan belekeverjük a diókrémbe. A vissza maradt tésztából csíkokat sodrunk és berácsozzuk a tetejét. Nekem a meleg konyhától meglazult a tészta, ezért eléggé szakadtak a rácsok, de azért összehoztam.Érdemes hűvös helyre tenni amíg a tölteléket elkészítjük. Előmelegített sütőben 160 fokon kb.45 percig sütöttem.
a megkent tészta lekvárral, és a diókrém |
Jaj ez nálam is fent van, gyerekkori kedvencem!!! De megenném most!!!! :)))
VálaszTörlésBarbi! Ez a sütike is a blogodban látott Mágnás pite miatt született. Csak volt egy jó régi felvételem a diófesztiválról, eszembe jutott, hogy megkeresem és azt teszem fel.De nagyon finom.
VálaszTörlésBarbi! még elfelejtettem, hogy van ennek a sütinek egy másik változata, a Londoni szelet, én így ismerem, csak annak nincs tészta a tetején. Az már régen volt, de bent van a blogomban.
VálaszTörlésKerestem de nem találom! :(((
TörlésEzt már jó rég szeretném kipróbálni:) Nagyon szépen sikerült a tiéd, guszta:)
VálaszTörlésBarbi! Akkor én is utána nézek, meg kell lennie valahol:)Remélem!!!
VálaszTörlés