2012. február 1., szerda

Káposztás tészta

Mivel csak én eszem a káposztás tésztát, ezért a sütik mellé, készítettem magamnak  egy jó kis adagot.:))

Egy jó nagy fej káposztát a külső levelektől  megtisztítottam,  lemostam, megtöröltem. A nokedliszaggató hátulján lereszeltem, sóztam és 1 órát hagytam állni. Ízlés szerinti olajon 1 evőkanál kristálycukrot enyhén karamellizáltam, majd bele a kicsavart káposztát és sűrűn kevergetve, először fedő alatt, majd fedő nélkül pirosra dinsztelgettem. Kifőztem kb. 25 dkg fodroskockát, majd a káposztával jó összekevertem.
Tálalásnál fekete őrölt borssal megszórva fogyasztottam.

4 megjegyzés:

  1. Ezért most mit nem adnék!!! Az egyik kedvencem, de már nem emlékszem mikor készítettem, mert mindenki más utálja! :(( Rengeteg porcukorral szeretem, de most amúgy sem ehetném, főleg azért mert nem tudnék neki ellenállni és rengeteget befalnék!!! :)))

    VálaszTörlés
  2. Barbi! Igen most vigyázol a vonalaidra. Az én barátosnőm is rentgeteg cukorral szereti. Én meg nem tudnám enni cukorral. Juj. De különben mindig jöhetne, úgy szeretem. De csak én eszem.:)

    VálaszTörlés
  3. Én is borssal szeretem, porcukrot a világért sem tennék rá.

    VálaszTörlés
  4. Hobbychef! Gyerekkorunkban sem ettük cukorral, és a gyerekeim sem. Szerintem is így az
    igazi.:)

    VálaszTörlés