Mivel csak én eszem a káposztás tésztát, ezért a sütik mellé, készítettem magamnak egy jó kis adagot.:))
Egy jó nagy fej káposztát a külső levelektől megtisztítottam, lemostam, megtöröltem. A nokedliszaggató hátulján lereszeltem, sóztam és 1 órát hagytam állni. Ízlés szerinti olajon 1 evőkanál kristálycukrot enyhén karamellizáltam, majd bele a kicsavart káposztát és sűrűn kevergetve, először fedő alatt, majd fedő nélkül pirosra dinsztelgettem. Kifőztem kb. 25 dkg fodroskockát, majd a káposztával jó összekevertem. Tálalásnál fekete őrölt borssal megszórva fogyasztottam. |
Ezért most mit nem adnék!!! Az egyik kedvencem, de már nem emlékszem mikor készítettem, mert mindenki más utálja! :(( Rengeteg porcukorral szeretem, de most amúgy sem ehetném, főleg azért mert nem tudnék neki ellenállni és rengeteget befalnék!!! :)))
VálaszTörlésBarbi! Igen most vigyázol a vonalaidra. Az én barátosnőm is rentgeteg cukorral szereti. Én meg nem tudnám enni cukorral. Juj. De különben mindig jöhetne, úgy szeretem. De csak én eszem.:)
VálaszTörlésÉn is borssal szeretem, porcukrot a világért sem tennék rá.
VálaszTörlésHobbychef! Gyerekkorunkban sem ettük cukorral, és a gyerekeim sem. Szerintem is így az
VálaszTörlésigazi.:)