A levesben főtt oldalast fokhagymás fűszerkeverékkel, sóval,és borssal megszórtam. Kb. 1,5 kg burgonyát meghámoztam, karikára vágtam. 4- fej vöröshagymát és fokhagymát karikára vágtam, és belekevertem a sóval,borssal, majorannával, olajjal összekevert krumplival. Zsírozott tepsibe terítettem, ráhelyeztem az oldalast, és aláöntöttem másfél deci fehérbort. Alufóliával letakarva, 30 percig pároltam, majd a fóliát levéve pirosra sütöttem.
Csalamádéval tálaltam, de már csak vacsorára.
Az oldalasból így lett két tál étel, amiből mi a kisebbik fiammal, csak a sült oldalast élveztük, leves híján.
De viszont az unokáim most az egyszer nem reklamáltak, hogy zöldség is került a tányérjukba, olyan jó ízűen ették, hogy repetáztak belőle. Hát, kell ennél több..............
Mennyit tesz egy kis napsütés, biciklizés. / Csak ma értem rá feltenni, mivel lefoglalt a tortám./
/Ezt a fakó képet pedig a fényképezőgépem produkálta/ |
Én is jóízűen megenném!!! :)
VálaszTörlésVicuska! Hát az biztos, ha a sült oldalas fűszerezése jól el van találva, akkor nem lehet megunni!:))
Törlés