2012. április 15., vasárnap

Töltött csibék, majonézes franciasalátán

10 főtt tojás, sárgájukat tálba tettem, mustárral, krémsajttal, sóval  ízesítettem,
simára kevertem. 30 dkg mirelit franciasaláta alapot vegetás vízben puhára pároltam, leszűrtem,
majonézt tejföllel  összekevertem, a zöldséget beleforgattam, 1 cs. petrust apróra vágva hozzáadtam.
Egy kerek jénait kibéleltem a majonézes zöldség alappal, majd megtöltöttem a krémmel a
tojásfehérjéket, és ráültettem a fészekre. Snidling híján a petrus szolgáltatja a füvet, v. "almot".
Sárgarépából készítettem tarajt és orrot, szegfűszeg a szemek.
Ez a klassz kis ötlet, Aliz lányától származik!!!
Ja, még a csibék tetejét majonézzel áthúztam. Retekkel díszítve.





6 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta ez a csibés tál:)

    VálaszTörlés
  2. Szuper ötlet, nagyon jól néz ki!
    Úgy látom, nálad is megvolt a húsvéti dekoráció... :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Gabriella, köszönöm! Szerintem is nagyon mutatós. Minden évben dekorálok, és minden évben megkopasztanak az unokáim a dekor tojásoktól.

      Törlés
  3. Nagyon jópofák ezek a csibék, az unokáidnak biztos tetszett:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. trollanyu!
      Sajnálom,hogy csak most jöttem rá, hogy nem minden megjegyzés jelenik meg az emailemben. Ezt nem tudtam, és egészen véletlenül találtam rá arra a megjegyzésre, hogy 23 megjegyzés vár moderálásra. Nem tudtam, hogy ilyen is van.:( Bocsi,hogy csak most került rá sor.
      Köszönöm!! puszi Tücsi:)

      Törlés