2012. április 15., vasárnap

Töltött karaj petrezselymes rizzsel és salátával


Hozzávalók: 1 és 1/2 kg egybe karaj csont nélkül
                    15 dkg maradék túró
                    kb. 15-20 dkg lefagyasztott spenótos-túros töltelék
                    3 szelet frissen pirított és ledarált kenyér
                    só,bors, fokhagymás fűszerkeverék
                    10 fej apró vöröshagyma
                     pár gerezd fokhagyma
                     1 doboz alkoholmentes sör
                     olaj
                     3 tojássárgája, 1 egész tojás

Az utolsó darab karajom maradt még a disznóvágásból. Ketté vágtam úgy mint egy nyitott könyvet, folpackkal letakarva, kloffolóval
meglazítottam egy kicsit a rostokat, mivel ez egy kemény rostos húsi volt. Megkentem olajjal, fűszereztem fokhagymás fűszerkeverékkel, frissen őrölt borssal megszórtam. Amíg pihent a fűszer a húson, addig a
felengedett spenótos-túros töltelék, ami kimaradt még a töltött spenótos palacsintából , hozzáadtam, szintén maradék túrót, a kenyérmorzsát, 3 tojássárgáját, 1 egész tojást, és sóval borssal még fűszereztem,összekevertem. A tölteléket rákanalaztam a nyitott karaj felére, a másik felét ráhajtottam, hústűvel rögzítettem. Kívül is megszórtam fokhagymás fűszerkeverékkel, jól beledörzsöltem, majd zsírozott tepsibe téve leöntöttem olajjal, mellé raktam a meghámozott egészben hagyott hagymákat, fokhagymát, majd aláöntöttem egy doboz alkoholmentes sört. 200 fokra előmelegített sütőben, alufóliával letakarva, másfél órán keresztül  pároltam, majd alufóliát levéve pirosra sütöttem. Közben 2x meglocsoltam a húslével.
Köret:
Gyorsfőző rizst használtam, amit összekevertem  petrezselyemmel és szárított metélőhagymával.
Salátának jégsalátát, paradicsomot és  sót,  borst, és extraszűz olajat használtam.



                 
               

3 megjegyzés:

  1. Guszta, nagyon finom lehetett! Szeretem a töltött húst, mondjuk a spenótot kihagytam volna.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Éva! Csak azért lett spenótos, mert így minden maradékot felhasználtam. Jó ötletnek tünt. És ami a lényeg isteni finom íze volt.
      Köszönöm!

      Törlés
  2. Nekem a spenót is tetszik benne! :)

    VálaszTörlés