15 dkg maradék túró
kb. 15-20 dkg lefagyasztott spenótos-túros töltelék
3 szelet frissen pirított és ledarált kenyér
só,bors, fokhagymás fűszerkeverék
10 fej apró vöröshagyma
pár gerezd fokhagyma
1 doboz alkoholmentes sör
olaj
3 tojássárgája, 1 egész tojás
Az utolsó darab karajom maradt még a disznóvágásból. Ketté vágtam úgy mint egy nyitott könyvet, folpackkal letakarva, kloffolóval
meglazítottam egy kicsit a rostokat, mivel ez egy kemény rostos húsi volt. Megkentem olajjal, fűszereztem fokhagymás fűszerkeverékkel, frissen őrölt borssal megszórtam. Amíg pihent a fűszer a húson, addig a
felengedett spenótos-túros töltelék, ami kimaradt még a töltött spenótos palacsintából , hozzáadtam, szintén maradék túrót, a kenyérmorzsát, 3 tojássárgáját, 1 egész tojást, és sóval borssal még fűszereztem,összekevertem. A tölteléket rákanalaztam a nyitott karaj felére, a másik felét ráhajtottam, hústűvel rögzítettem. Kívül is megszórtam fokhagymás fűszerkeverékkel, jól beledörzsöltem, majd zsírozott tepsibe téve leöntöttem olajjal, mellé raktam a meghámozott egészben hagyott hagymákat, fokhagymát, majd aláöntöttem egy doboz alkoholmentes sört. 200 fokra előmelegített sütőben, alufóliával letakarva, másfél órán keresztül pároltam, majd alufóliát levéve pirosra sütöttem. Közben 2x meglocsoltam a húslével.
Köret:
Gyorsfőző rizst használtam, amit összekevertem petrezselyemmel és szárított metélőhagymával.
Salátának jégsalátát, paradicsomot és sót, borst, és extraszűz olajat használtam.
Guszta, nagyon finom lehetett! Szeretem a töltött húst, mondjuk a spenótot kihagytam volna.
VálaszTörlésÉva! Csak azért lett spenótos, mert így minden maradékot felhasználtam. Jó ötletnek tünt. És ami a lényeg isteni finom íze volt.
TörlésKöszönöm!
Nekem a spenót is tetszik benne! :)
VálaszTörlés