2012. július 19., csütörtök

Tepsis csirkecomb burgonya ágyon

Most hűvös az idő, majd kihasználom és sütni fogok, de egyenlőre felteszem a már elkészült és lefényképezett ételfotókat. Mostanában nem kellett a konyhában tartózkodnom, igyekszem frissíteni. Hangulat kérdése az egész. Naa, az ami most nincs!:(


A fénykép ellenére, nincsen megégve a csirkecombika, csak a ketchup-méz-és sör keveréke , finom színes ropogósra sütötte. Sajnos tálalás nem készült, mert elfelejtettem készíteni róla.


Csak kb.-re tudom leírni a mennyiséget, ez tepsi és létszám kérdése. Erre ketten voltunk, de másnap is volt belőle ebéd.
Egy nagy adag krumpli, pár fej vöröshagyma, jó pár gerezd fokhagyma, friss vagy szárított fűszerek /kakukkfű,oregano,borsikafű, petrus , só, bors stb./  paradicsom, paprika.
A krumplit hasábokra, vagy karikára vágjuk, sózzuk és fűszerezzük, olajjal jól belocsoljuk, és jól összeforgatjuk. Egy tepsit kizsírozunk, bele tesszük a krumplit, a felszeletelt hagymát, fokhagymát, paradicsomot, paprikát.
A csirkecombokat mosás és szárítás után bedörzsöljük sóval, őrölt borssal, meglocsoljuk olajjal, vagy más zsíradékkal, és a krumpli tetejére helyezzük. Egy dobozos sörrel körbeöntjük, fóliával letakarjuk és előmelegített 200 fokos sütőbe tesszük. 30 perc után levesszük 180 fokra a hőfokot és még a kívánt puhaságig sütjük. Utána levesszük a fóliát és sört,mézet,ketchup-ot összekeverünk, megkenjük vele a combokat  és pirosra sütjük.
Jó Étvágyat kívánok!

2 megjegyzés:

  1. Nekem tetszik :), én is így szeretem, vagyis csak így tudom megenni a csirke bőrét - mézzel, ropogósra, "égettre" sütve, leginkább csirkeszárnyat sütök így.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. wanna! Köszönöm! Mi is csak úgy tudjuk megenni, ha jól meg van sütve, különben nem
      lehet élvezni. A jó sült csirkeszárnyakat én is imádom.:)

      Törlés