Gesztenyetekercset akartam készíteni, de mivel a fiam végre a születésnapján/július 18./, évek óta, most először, betudott ugrani erre a napra, a kedvencét készítettem, csak nem eperrel, vagy kivivel, hanem gesztenyekrémmel.
6 tojásból készült a habcsóktorta. Előző este készítettem el a habcsókot, hogyha nem érnek rá, legalább az alap időben meglegyen, és legalább utána tudjuk vinni. Ezért már eleve szállító tálcán készítettem el az egész tortát. Bár most sem volt sok ideje, mert a Balatonon koncerteznek, és egy napra ugrott csak haza. De szerencsémre, volt egy kis ideje beugrani. Így a család feltudta köszönteni a megfelelő napon. Ez minden évben elhúzódik.
Gesztenyekrém: 25 dkg gesztenyemasszát robotgéppel simára kevertem.
Fél liter habtejszínt 10 dkg cukorral, 1 cs. habfixálóval felvertem kemény habbá.
3-4 jó evőkanálnyit hozzákevertem a gesztenyemasszához.
A habcsóktortát megkentem meggylekvárral, amit egy kevés vízzel higitottam , majd
átforraltam, kihűtöttem. A lekvár tetején elosztottam a gesztenyekrémet, amit
kiraktam meggyel, rákanalaztam a tejszínhabot. A hab tetejét kiraktam meggyel,
majd csokireszelékkel megszórtam és színes cukorkákkal díszítettem. Annyi ideje
volt a tortának, hogy kb.3/4 órát tudott a hűtőben pihenni, hűlni.
Tényleg az a lényeg, és a tányéron nagyon-nagyon guszta tortaszelet volt, isteni lehetett! :) Boldog szülinapot utólag is a fiadnak! :)
VálaszTörléshankka! Köszönöm, ez kedves Tőled! Hát igen, guszta volt és isteni finom.:))
VálaszTörlésHú ez bitang jó lehetett!!!!!!
VálaszTörlés