20 dkg margarin olvasztva, langyosra hűtve.
25 dkg porcukrot, 3 egész tojást, 2 dl tejfölt, 1 van.cukrot, 1 citrom reszelt héját, 1 csipet sót, 1 sütőport, alaposan kikeverni. Most beleöntjük a kihűlt margarint v. vajat, jól belekeverjük.
25 dkg lisztet apránként hozzákeverjük.
Kivajazott tepsiben 25x33 cm, beleöntjük, majd a kimagozott kockákra vágott és barna cukorban megforgatott szilvát bőrével lefelé kirakjuk a tészta tetején.
Előmelegített 180 fokos sütőben pirosra sütjük. Kb. 30 perc.
Még melegen megszórtan porcukorral, amint a képen is látszik, kicsit ráolvadt.
|
Nagyon guszta! Látszik hogy jó puha a tésztája! Szoktam én is ilyen pitét csinálni de még szilvával nem próbáltam eddig pedig nagyon finom lehet!
VálaszTörlésÉva!
TörlésKöszönöm!
Anyu szerint is nagyon finom, a tészta omlós, a gyümölcstől szaftos.