2012. október 27., szombat

Gesztenyés kiflik


Hozzávalók: 50 dkg gesztenyemassza
                       40 dkg liszt
                       20 dkg margarin
                         2 dkg élesztő
                       10 dkg cukor
                        1 egész tojás
                        2 evőkanál tej
                        3 evőkanál tejföl
                        3 tasak vaníliás cukor

Elkészítése: 

1.   A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a kevés langyos tejben felfuttatott 
      élesztőt, a cukrot, a tejfölt, és közepes keménységű tésztává gyúrjuk. 15-20 percig hűvös 
      helyen pihentetjük.

2.  A gesztenyemasszát jól áttörjük, a porcukorral összekeverjük. A tésztát vékonyra 
     kinyújtjuk, négyzet alakú lapokra vágjuk. Mindegyikre kis halom gesztenyepürét
     teszünk. Kifli alakúra formáljuk.

3.  A sütőlemezt kibéleljük sütőpapírral, nem túl szorosan rárakjuk a kifliket, felvert tojással
     megkenjük, fél óráig langyos helyen kelesztjük, majd a 180 fokos előmelegített sütőben 
     8-10 percig sütjük. Kivesszük, hagyjuk kihűlni. Végül megszórjuk a vaníliás cukorral. 
     Sokáig eláll.

Ez a finom recept 2010-es Fanny magazinból való.

Elkészítési idő: kb. 2 óra
1 db: 75 kcal


     

    


8 megjegyzés:

  1. Nyami, nagyon szeretem a gesztenyét:) Sajnos ma használtam el az utolsó csomagot és itt nem lehet kapni:(

    VálaszTörlés
  2. trollanyu!

    Köszönöm! Nagyon sajnálom, hogy nálatok nem lehet kapni, de remélem sikerül majd beszerezned, karácsonyra úgyis kell majd..., naa, én könnyen beszélek mikor az üzletek fagyasztói tele vannak pürével.

    VálaszTörlés
  3. Szeretek mindent ami gesztenyés,és legjobban a gesztenyepürét! Finom lehet a kifli,jól néz ki!!!Legalább egyet ha lehet.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. mellissina2! Sajnos már nem jut egy sem:( De legközelebb igen:-D

      Törlés
  4. Nekem is kedvencem télen a gesztenye, sülve-főve :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. wanna! A sült gesztenye az igazi, valamikor vettük és a sütőben sütöttük.
      De régen volt!! Erről is leszokott az ember:(

      Törlés
  5. Még sosem próbáltam a gesztenyést..mifelénk nem nagyon elterjedt. Köszi a receptet..majd elkészítem!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jutka! Ha mégis megpróbálod, akkor egy kis tejszínnel lazisd meg,hogy krémesebb legyen a töltelék. Remélem sikerül elkészítened!:)

      Törlés