2013. január 19., szombat

Korhelyleves


Nem szilveszterre készült, hanem a karamellás tortával egy napon, mivel a szilvesztert sem a konyhámban töltöttem.

Hozzávalók:

1 kg savanyú káposzta
1 fej vöröshagyma
5 nagy gerezd fokhagyma
2 babérlevél
ízlés szerint borsikafű, vegeta, szemes fekete bors
pirospaprika, gulyáskrém, fél paradicsom, 1 db erős zöldpaprika
3 pár Saga Füstli pulykavirsli
25 dkg Tóalmási füstölt csípős kolbász
25 dkg gomba /akármilyen gomba lehet
zsír/ nem olajat használtam

A zsiradékból és a vöröshagymából pörkölt alapot készítettem.
A savanyú káposzta felét kimostam, a másik felét csak kicsavartam és ennek a levét félretettem, ha nem lenne elég savanyú a leves.
A káposztát megvagdaltam, hogy ne legyen olyan hosszú szálú.

Amikor az alap kész lett, beletettem a káposztát, felengedtem a gyerekeknek kifőzött spagetti leszűrt levével és annyi vízzel hogy kb. 2,5 liter  leve legyen.
 Beletettem a szeletekre vágott fokhagymát, babérlevelet, szemes borst, paradicsomot, zöldpaprikát, gulyáskrémet.


Jó Étvágyat kívánok!!!

Amikor a káposzta félig megpuhult, hozzátettem a szeletekre vágott gombát, virslit, kolbászt. Vegetával és a félretett savanyú káposztalével még ízesítettem, és készre főztem.
A zöldpaprika és a kolbász jó erős volt, így tökéletes lett a fincsi korhelylevesem.!:)
 Jó pár napig ettük, abba sem lehetett hagyni, de egyszer csak elfogyott!!!:))




2 megjegyzés:

  1. Jöhetne hozzánk is pár napra, szeretjük :-)

    VálaszTörlés
  2. HajniZoli, köszönöm, ez kedves volt Tőletek!:-)

    VálaszTörlés