Három sárgarépát, egy fehérrépát karikára vágtam, a vöröshagymát apró kockára, egy kis darab karalábét és zellert csak kettőbe vágtam.
Forró olajra dobtam a hagymát és a zöldségeket, kissé megdinszteltem. 1 evőkanál liszttel megszórtam, pirítottam, három gerezd fokhagymával és petrezselyemmel, pirospaprikával megszórtam, majd felengedtem vízzel.
Ízesítettem vegetával, húsleveskockával, és szárított zeller zölddel. Mikor a zöldség megpuhult az üveg vajbabot levével együtt a leveshez adtam, mikor elkezdett újra forrni, egy tojásból készült galuskát főztem bele. Mire a galuska is megfőtt kész lett a leves. |
Nálunk sem volt ma! leves, ezért e csodálatos Tiédet látva nagyon megkívántam, mert nagyon finom, ebben biztos vagyok.
VálaszTörlésKöszönöm! Nincsen mindig leves, de ha főzök, akkor 3-4 napra.
TörlésHolnapra ilyet eszünk. Van eltéve üvegbe babom. Hú, köszi az ötletet! :-) Ínycsiklandó!
VálaszTörlésSzívesen:-) Saját eltevésből még finomabb lesz az a leves. Jó étvágyat hozzá!:-))
Törlés