2013. március 12., kedd

Székelykáposzta magos kenyérrel

Régóta vágytam egy jó kis székelykáposztára. Csak sertéscombom volt, de nagyon finom lett.
Kb. 80 dkg vagy 1 kg combom volt, saját vágásból.

1 kg savanyú káposzta
2 fej vöröshagyma
pirospaprika,bors, babérlevél,chili paprika 


Pörköltet készítek, arra ráteszem a kicsavart, de nem kimosott káposztát, egy kissé összevágom, és a pörkölttel összekeverve a fűszereket hozzáadva a megfelelő vízmennyiséggel puhára főztem.  Egy marék rizst megmosva a káposzta tetejére terítettem, hogy ne süllyedjen le az aljára, mert ott odaragad. A felső rétegbe belekevertem és és végső puhulásig főztem. A végén az egészet összekevertem és hagytam pihenni.
A kenyér recept később.


2 megjegyzés:

  1. Örök kedvenc! Én külön szoktam megpárolni a káposztát, külön a pörköltet és összeforgatom. Mindenképp finom!

    VálaszTörlés
  2. Én is készítettem már így, főleg akkor amikor a húst sokáig kellett főzni. Külön főztem a káposztát a rizzsel. Mindenhogyan finom!!!:-))

    VálaszTörlés