Hozzávalók: 1/2 kg sima liszt 1 cs szárított élesztő 3 dl tej só
6 dkg olvasztott vaj/margarin 10 dkg porcukor 2 tojás sárgája
Töltelék: 1/2 kg túró a túró nedvességének mértékéhez búzadara 2 jó evőkanál tejföl 1 cs Bourbon vaníliás cukor
cukor ízlés szerint, mi édesen szeretjük
3 tojássárgája
Az élesztőport 1 dl tejben kevés cukorral, 1 kanál liszttel felfuttattam. Robotgép táljába pakoltam mindent és jól összedolgoztattam.A végén az olvasztott margarint kézzel dolgoztam bele és kézzel is alaposan megdolgoztam. Egy órát pihentettem. Átgyúrtam, téglalappá nyújtottam, megkentem kihűlt olvasztott vajjal, hogy a túró töltelék rátapadjon, majd rákentem a túrótölteléket, és megpróbáltam szorosan feltekerni, ami persze nem igazán sikerült. De végül mégis csak lett belőle bejgli forma. Fénykép is készült, de valamiért elvesztek a gépemről, így csak a szeletek maradtak meg. Két gyönyörű rudam lett és teljesen kitöltötte a tepsit. Olvasztott vajjal lekentem a rudakat és 30 percig pihentettem még. 170 fokon előmelegített sütőben kb. 50 perc alatt pirosra sütöttem. Nem azért........, de nagyon finom lett! :-))
|
Érzem az illatát...Csináltam már én is.... jó hogy eszembe jutattad.megint...
VálaszTörlésKöszönöm! Az igaz, hogy nem bejglinek készült, de nem bántam meg, mert még finomabb lett talán mint batyunak!:-)
TörlésA tészta nálam majdnem mindig lekváros bukta, vagy az ostoros kalács tésztája.... még sosem csalodtam...és egyszerű.... No a túró már megvan....mióta láttam ezt ennék...Jaj nekem......
VálaszTörlésOstoros kalácsot még nem készítettem, de azt is beiktatom a sok megsütni való közé.... húúú annyi van már.... én az összenőtt lekváros bagyuidat kívántam meg!!!!
TörlésHa szeretitek, próbáld ki az almás kalácsot...isteni..Most megnéztem a túrós batyum recijét, én oda is irtam, kevés a cukor a turóhoz.... .és a túrós rózsa is megér egy -két pillanatot... huha... de finom az is... variáltam túró helyett vaniliás pudinggal...Napokba jutott eszembe egy régi pecept, még kicsi volt az unokám sokszor csináltam....tán elő kéne vele rukkolni... össze kellett állitani és sütni , de én a sok tartositó végett nem bírtam megenni... Nem nagyon láttam, hogy valaki mostanába elkészitette volna, de nagy sláger volt...Felcsigáztalak egy kicsit??????IGGEN és a csiga is isteni....
VálaszTörlésBizony felcsigáztál...... utána fogok nézni, de már csak holnap, és akkor majd barangolok nálad. Köszi, hogy felhívtad a figyelmemet, mert most olyan kelt tésztás időszakot is élünk.:-)) Szép estét!!!
Törlés