![]() |
Belejöttem a kenyérsütésbe, de persze még nem tökéletes, de ehető..... |
![]() |
Hozzávalók: 1 kg BL 55 sima finom búzaliszt 1 cs szárított élesztő 1 kockacukor 2 teáskanál só kb. 3 dl víz 2 evőkanál olaj szezámmag,napraforgómag,lenmag 1 lapos evőkanál sikér |
![]() |
Belejöttem a kenyérsütésbe, de persze még nem tökéletes, de ehető..... |
![]() |
Hozzávalók: 1 kg BL 55 sima finom búzaliszt 1 cs szárított élesztő 1 kockacukor 2 teáskanál só kb. 3 dl víz 2 evőkanál olaj szezámmag,napraforgómag,lenmag 1 lapos evőkanál sikér |
Küllemre az én kenyereim se mindig versenyképesek, de mindig finomak.
VálaszTörlésHogy kicsit laposabb? Hát aztán!
De legalább tudjuk, hogy nincs "felfújva"!
Az igaz, hogy nincs felfújva és bátran ehetjük, mert nagyon finom lett. A 3.napon is élveztük a kenyeret. És az a legjobb, hogy a héját nem kell kidobni!:-))
Törlésjól néz ki nagyon! kedvet kaptam én is, kenyeret régen sütöttem, mostanában kalácsot csinálok gyakrabban.
VálaszTörlésKöszönöm! Kaláccsal majd én is próbálkozom, csak tudnám, hogy miért volt talonban a kenyérsütőgépem! Milyen ostoba is az ember!!! Hát ez van......
TörlésSzerintem szép lett ez a kenyérke!! Érdekes, még sosem mertem "csak" sima lisztből, és szárított élesztőből kenyeret sütni. :)
VálaszTörlésKöszönöm! A múltkor kenyérlisztből készítettem, és egy kicsit sűrű lett. Majd felesben fogom összeállítani és akkor talán nem lesz olyan tömör! A szárított élesztő pótélesztő, mert nem volt friss. A kovász készítését még gyakorolnom kell!
Törlés