2013. június 16., vasárnap

Kókuszos epres kalddkaka:))

Ebből a receptből én fél adagot készítettem 20 cm-es tortaformában:) Sajnos a forrást nem jegyeztem le, így ha a tulajdonos ráismer, kérem jelezze, mert én is szeretném tudni. Az Édességrajongók klubjában találtam rá, de hiába kerestem, nem találtam meg a receptet és a készítőjét sem.:(  :-))
Hozzávalók: 2 egész tojás
                     15 dkg cukor
                     1 cs vaníliás cukor (Bourbon)
                    15 dkg vaj
                    3 ek kakaópor (Holland kakaó)
                   10 dkg liszt
                   2 dkg kókuszreszelék
                  12,5 dkg eper 
                  1/2 dl tejszín - de ez az én + hozzáadásom és jót tett a tésztának


vajazott lisztezett formában

Az egész tojásokat, a cukrot és a vaníliás cukrot összekeverjük, majd hozzáadjuk a felolvasztott vajat. Belekeverjük a kakaót és a lisztet is. Végül hozzáadjuk a kókuszreszeléket és a felkockázott epret. 20 cm átmérőjű kivajazott-lisztezett tortaformában öntjük és 175 fokon 25-30 percig sütjük. 
Akkor jó, ha még ragacsos a közepe. Formában hagyjuk kihűlni:)
Nagyon finom, és nagyon-nagyon eteti magát!:))     
Sütésre készen!

2 megjegyzés:

  1. Eperrel minden csak jó lehet :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. wanna! Mindent imádunk ami eperrel készül, csak kár, hogy nagyon hamar lemegy a szezonja! Pedig állítólag egész évben termő eprek vannak, de hol?????

      Törlés