2013. június 11., kedd

Rántott karaj fűszeres sült burgonyával - kísérőnek vegyes zöldség - kovászos uborka:)

Szeretjük az ilyen retro ebédeket. Lehet, hogy nem olyan egészséges, de nagyon jó étvággyal esszük.
A fűszeres burgonya a kirántott hús zsírjában sült. A burgonya mirelit, Aldiból való, és nagyon finom ízesítésű. A mirelit zöldséget vajban pároltam.

Annyit még elárulok, hogy a húst házi sertészsírban sütöttem, egészen más íze van, mint az olajban sültnek. Nem sűrűn használok zsírt, de vannak olyan ételek, amelyek sokkal finomabbak tőle. Mangalica zsírunk van, talán enyhébb a koleszterinje, mint a sima sertésé.

A kovászos uborka idei, de sajnos nem a nap érlelte be, hanem a meleg kályhán meleg vízbe állítva érlelődött. Mikor az ubi készült nagyon hidegek voltak. Újra fűteni kellett! Most sincs valami hű de jó idő, de legalább néha süt a nap:))

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése