2013. november 20., szerda

Almás krémes :)


Régóta készülök Almás krémest sütni, végre október végén elkészült! 
A sok almás-krémes süti közül válogatva a 2012-es januári Receptözön magazinból készítettem el. 


Hozzávalók:

Kb. 1 kg almám volt, de akár 2 kg almát is elbírt volna
        8 tojás
        18 dkg porcukor
        3 ek. víz
        20 dkg liszt
        fél cs. sütőpor
        1 ek kakaó

Elkészítés: Alufóliával kibélelt tepsibe az almát szorosan egymás mellé szeleteljük. Az almát hámoztam, mert elég ráncos volt a bőre!

A tojások sárgáját 18 dkg porcukorral és 3 ek. vízzel habosra keverjük.
Hozzáadjuk a sütőporos lisztet, a keményre felvert tojásfehérje habot. 
Felét az almára simítjuk, a maradékhoz kakaót keverünk, ez a sárga rétegre kerül, majd előmelegített sütőben 180 fokon készre sütjük kb. 45 perc.


Krém készítése:

0,5 l tej
2 cs vaníliás pudingpor
25 dkg vaj
18 dkg porcukor
ét vagy tejcsoki tortabevonó

A krémhez a tejben megfőzzük a pudingport. A vajat a porcukorral habosra verjük, majd a kihűlt pudinghoz adjuk. 
A megdermedt süteményről lehúzzuk a fóliát és az alma tetejére kenjük a krémet. 
Végül a süti tetejére csurgatjuk a tortabevonó csokoládét.:))

2 megjegyzés:

  1. Nagyon finom, hasonló az én almás krémesem, de régen sütöttem!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Annyira egyszerű süti, hogy nem is értem miért nem sütöttem még soha?!!! Ha a blogodban megjelent akkor megnézem.:))

      Törlés