2014. január 27., hétfő

Almás-fahéjas muffin

Az almás-fahéjas muffinból csak ennyi kép készült, sajnos a többi fotózás elmaradt a nagy készülődésben.
A muffin recept:

Száraz anyagok: 10 dkg finomliszt
                                     12 dkg teljes kiőrlésű finomliszt
                                     1 1/2 kk sütőpor
                                     1 kk szódapor
                                     1 kk őrölt fahéj
                                     1 citrom reszelt héja,( ha nem vegyszer mentes, akkor a 
                                     levét használjuk) majd összekeverjük a szárazanyagokat

Nedves anyagok: 8 dkg barna cukor
                                     1 egész tojás
                                     15 dkg sima joghurt
                                     1/2 dl olaj
                                     15 dkg alma reszelve
                                     4 dkg mézzel  ( 2 ek)  
                                     mazsola ízlés szerint, teában v. rumban áztatva

Az almát megcsepegtetjük citromlével, és  a mézzel összekeverjük, majd a nedves anyagokkal robotgéppel jól összekeverni. 

A nedves anyagokba beledolgozni az átszitált szárazanyagokat fakanállal, és nem kell agyon dolgozni épp csak összekeverem.

Kapszlikkal kibélelt muffin sütőbe kanalazom és előmelegített 180 fokos sütőben kb. 25 perc alatt készre sütjük.  (de sütője válogatja, mert nekem a 180 fokos nagyon forró)

5 dkg mazsolát vagy csoki kockákat dugdosok a bekanalazott tészták tetejére. Én a csokit elfelejtettem ( a mazsolát nem szeretik) így csak az utolsó 3 db-nál jutott eszembe, így azokba került csoki.  Ebből az adagból 15 muffin lett. A felső képen a 3 db csokis muffin látható. 4 muffin maradt azokat is kicifráztuk. 


                           
                                   


2 megjegyzés: