E kitérő után folyt.köv. a nagy fiam kifogta, a kisebbik megsütötte, mi pedig megettük.
A filézett, jó alaposan beirdalt szeleteket sóztam, borsóztam. Olajozott tepsire helyeztem. Ennyi volt az én hozzájárulásom ehhez a finom ebédhez, ja és a mosogatás!!! A filézés és a beirdalás nem az én érdemem, hanem aki kifogta.
Kisebbik fiam Gergő is a gasztronómia kedvelője. A pontyszeleteket fűszerezte még kakukkfűvel, oregánóval, csak annyira, hogy ne nyomja el a hal finom ízét. Paradicsomot, vöröshagymát, snidlinget, kétféle színű paprikát felszeletelve középre pakolta a halszeletek közé. Olajjal meglocsolta, felöntötte fehérborral és fóliával lefedve 200 fokon majdnem puhára párolta. Paprikás fokhagymás tejföllel ( a fólia levétele után) vastagon megkente és most már takaró nélkül pirosra sütötte. Főtt-fűszeres burgonyát készített hozzá.
Nagyon ízletes finom, és a szálkák szinte eltűntek, olyan szuper volt az irdalás. :-)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése