2014. március 27., csütörtök

Mascarpones pogácsa


Nem szerettem volna kidobni a lejárt dátumú mascarponémat, ami persze nem volt romlott, csak már krémnek nem használom fel, de pogácsába, v. kalácsba nagyon jól jön. 

25 dkg mascarpone, 2 szem főtt áttört burgonya,  3 bő evőkanál zsír, kb. 60 dkg liszt, 7g-os porélesztő,  só, 1 dl joghurt, és annyi tejföl amennyi ahhoz kell, hogy rugalmas tésztát kapjunk, jól összedolgozzuk. Fél óra pihentetés, kinyújtás 1x hajtogatni, fél óra pihenés, kinyújtani, szaggatni, tojással megkenni és reszelt sajttal megszórni és sütni 190 fokos sütőben, kb. 25-30 perc.

2 megjegyzés:

  1. Ez csak jó lehet!!! Még kenyér helyett is!!!! Azt hiszem ahogy lesz időm elkészítem!!! :)

    VálaszTörlés
  2. Én még a harmadik napon is ettem! :-)

    VálaszTörlés